12 september 2018 |  Diabetes

Misstolkad

Oooooh. Så himla tråkigt att bli misstolkad. Mitt inlägg igår om mina tankar kring varför jag pausar min CGM och går tillbaka till Libre några veckor handlar inte om att jag anser att ALLA känner exakt samma som jag. Jag ville lyfta upp mina egna, privata tankar kring hur mitt liv har påverkats av notiser i min vardag, hur jag blir påverkad av det och hur jag har känt att det inte enbart varit positiva fördelar för mig att bli påmind om hur jag borde agera gällande mitt blodsocker. 

Jag har helt enkelt prioriterat bort (omedvetet) mina egna känslor kring hur jag faktiskt mår. Jag har istället grundat mitt mående pga vad för blodsockervärde jag har. Jag anser därför att jag inte alla gånger det kommer en notifikation på min mobil att jag behöver göra något om det är så att jag mår bra. För vissa tillfällen löser sig min kropp och insulin som fortfarande är aktivt i kroppen av det själv. 

Jag älskar att få notiser och alarm om vilket håll blodsockret är på väg, för ibland kan det faktiskt vara skönt att slippa tänka på hur jag mår, men jag behöver helt enkelt en paus för att känna efter vad för hjälpmedel som fungerar bäst för just mig och min vardag. 

Nu har jag turen att jag vet hur jag känner när en känning är på väg eller om blodsockret är på väg upp. Jag tror att för min egna del att det är viktigt att jag lär känna min egna kropp och hur blodsockret påverkar mitt mående (t.ex. vid högt – får jag konstiga hungerkänslor, konstig smak i munnen, haltrött i huvudet osv). Det här är något som är 100% individuellt och jag kan enbart tala utifrån mina egna åsikter och tankar. 

Barn som har diabetes har en otrolig hjälp av olika hjälpmedel som talar om hur blodsockret ligger till då väldigt små barn inte känner av de olika blodsockervärdena. Jag vill alltså inte förminska detta. Men, jag tror starkt på att försöka lära barn (inte nyfödda, såklart) hur känslan känns när t.ex.blodsockret är på väg ner. Förstår ni mina tankar?

Nästa steg i mitt liv och min vardag som diabetiker är alltså att testa Medtronic’s 670g som har Closed Loops. Det ser jag fram emot, en pump som blir som, nästan, min egna bukspottkörtel. Den sköter sig mer eller mindre själv. Jag hoppas att det blir ett Hallelujha moment. Har en tid i oktober så jag får återkomma om en recension kring detta. 

Det viktiga kring detta ämne är såklart att diabetes är en unik och individuell sjukdom och så som jag känner, känner förmodligen inte du.

/Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram