18 juli 2018 |  Diabetes

Lunch med en T1D

I söndags hade jag bokat in en lunch med vackra Kristin och sin pojkvän. 

Efter min instastory kontakta hon mig och jag var absolut inte sen med att svara. Hon var på besök i Stockholm då hennes pappa bor här vilket var ett ypperligt tillfälle att faktiskt ses! Jag älskar ju att träffa nya människor och såklart andra som har diabetes. 

Att utbyta tips och trix är ju en stor förälskelse jag har. Trot eller ej. 

Vi hade en så himla fin lunch tillsammans och hon har som jag Medtronic – produkter. Skillnaden är att hon har pumpen och jag använder deras cgm. 

Jag frågade ut henne om pumpen då jag i höst ska testa pump! En aning rädd men ändå exalterad efter mitt samtal med Kristin. 

Något som jag också avundas eller mer fascineras över är hur hennes pojkvän accepterar henne för den hon är. Han hade ingen aning om vad diabetes var innan han träffade henne. Och nu är han mer eller mindre ett pro på vad sjukdomen innebär och hjälper henne så gott han kan. 

Vi pratade även om skillnaderna med att bo i Sverige vs Norge när det kommer till hjälpmedel osv och trots att vi är grannar finns det skillnader. 

På fredag ska jag förhoppningsvis träffa en annan tjej som bor i Stockholm (Diabetiker som jag) och om jag älskar det? JA! 

Bor ni i Stockholm eller Norrköping får ni gärna kontakta mig så styr vi upp något! Jag vill träffa er och jag tänker att det kan vara trevligt att hänga lite nu under sommaren. Bada, fika, äta glass och bara umgås! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram