8 mars 2019 |  Diabetes

Livet som diabetiker

Det är fredag mina vänner! Som det ska bli härligt med ledigt och just nu gör det inget att det regnar. Jag ser fram emot att ligga hemma och bara ta det lugnt.

Fick en fråga igår om vad som skulle göra det mer enkelt att ”leva” som diabiker. Svår fråga. Svaret är såklart att inte ha diabetes alls, men om man fokuserar på att tipsa de företag osv som undrar vad de ska fokusera på för att få mitt liv och min vardag lite enklare blir det en helt annan fråga. Överlag skulle jag nog behöva en mer strukturerad vardag. Alltså, jag glömmer lätt bort att byta infusionsset, komma ihåg att ta med ett extra batteri till pumpen, minnas att kalibrera osv. Ja, det finns en hel del. Sen skulle det vara skönt nu som pumpanvändare att få utskrivet varenda liten kolhydrat i det som jag äter som jag behöver skriva in i pumpen. Det finns så mycket som kan bli enklare och lättare. Även mina skåp hemma är en himla röra med alla prylar. Detta gör att jag har svårt att se om jag har tillräckligt med t.ex. sensorer osv.

Kanske att det som jag behöver är en assistent?

Hur gör ni? Alarm i telefonen? Ge mig lite bra råd? Hur ser det ut hemma hos er? Har ni full kontroll på allt?

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

After a terrible cold, I took a break (not easy but I tried!), and experienced the effect of taking it cool - blood sugar was anything but stabile 🫠 But! Finally I’m back in routine and it feels incredibly wonderful 🔥💙

#diabetes #diabetic #t1d #t1dlookslikeme #t1dawareness #öppendiabetes #dexcomg7 #dexcomwarrior
...

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram