8 mars 2019 |  Diabetes

Livet som diabetiker

Det är fredag mina vänner! Som det ska bli härligt med ledigt och just nu gör det inget att det regnar. Jag ser fram emot att ligga hemma och bara ta det lugnt.

Fick en fråga igår om vad som skulle göra det mer enkelt att ”leva” som diabiker. Svår fråga. Svaret är såklart att inte ha diabetes alls, men om man fokuserar på att tipsa de företag osv som undrar vad de ska fokusera på för att få mitt liv och min vardag lite enklare blir det en helt annan fråga. Överlag skulle jag nog behöva en mer strukturerad vardag. Alltså, jag glömmer lätt bort att byta infusionsset, komma ihåg att ta med ett extra batteri till pumpen, minnas att kalibrera osv. Ja, det finns en hel del. Sen skulle det vara skönt nu som pumpanvändare att få utskrivet varenda liten kolhydrat i det som jag äter som jag behöver skriva in i pumpen. Det finns så mycket som kan bli enklare och lättare. Även mina skåp hemma är en himla röra med alla prylar. Detta gör att jag har svårt att se om jag har tillräckligt med t.ex. sensorer osv.

Kanske att det som jag behöver är en assistent?

Hur gör ni? Alarm i telefonen? Ge mig lite bra råd? Hur ser det ut hemma hos er? Har ni full kontroll på allt?

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Step 1 - take a deep breathe
Step 2 - rip off the old one
Step 3 - apply the new one
Step 4 - on with the transmitter
Step 5 - activate in the app

Don’t forget to smile and enjoy your week 💙

#Dexcom #Dexcomg6 #ad #DexcomWarrior #t1dlookslikeme #t1d #diabetes #diabetic #sponsor
...

Wait?! What!!!

Yes - Fried Mac n Cheese!

If I were to open a restaurant in the future, fried food would definitely be part of the menu 😉

Think, how much more fun and delicious life becomes when there are no restrictions around food 💙

You need:
200 g grated cheese
100 g cream cheese
1 jalapeno
2 dl cooked macaroni
black pepper and paprika powder

breading
flour
egg
panko

How:
Mix grated cheese with creme cheese and let melt in a pan. Add jalapeno, spices and macaroni.

Roll into small balls, bread and fry! Enjoy ❤️
...

Följ mig på Instagram