11 januari 2018 |  Mat

Leva hållbart

Jag har på senaste tid fått många frågor kring hur jag gör för att kunna hålla ett stabilt blodsocker. Det är för mig en ära, en stor ära, att personer från hela världen tar personlig kontakt med mig för att få råd och tips hur jag gör och hur jag lever. Det är svårt att ge specifika råd om hur man ska leva/äta/träna/jobba/festa osv för att kunna få stabila blodsockerkurvor. Men, en fråga jag alltid eller ofta ställer som motfråga till den som frågar är om personen i fråga tar sitt insulin regelbundet?

För gör man inte det, ja då klart som tusan att blodsockret inte håller sig stabilt. Risken för rekyer ökar radikalt och det blir ett ibehag i ett svängande blodsocker.

Börja med att alltid ta insulin till måltid.

Sen är det såklart olika för olika länder hur sjukvården ser ut och vilka rekommendationer som ges ut till varje enskild patient men jag utgår alltid från mig själv. Hur ska jag göra för att leva i en normal vardag med jobb/vänner/familj/träning osv där blodsockret inte far åt alla håll. För mig är den enkla lösning att äta regelbundet (då syftar jag på mat, kolhydrater, fett, protein) tillsammans med insulin. Hur tråkigt och färglöst det än låter så vet jag att det är något som kommer fungera hela livet.

Jag ser att fler och fler påbörja någon form av 2018-sommar-beach-hets med olika dieter osv blandat med Low carb mat för att få bukt med blodsockret. Är det hållbart i längden? Ja, då tycker jag att du ska köra på det. Men känner du att du kommer tröttna inom loppet av några dagar, ja, då vet i fasen alltså.

Vad är hållbart för just dig?

Att äta regelbundet håller även sötsuget borta. Jag lovar, testa själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram