25 maj 2020 |  Recept

Lasagne

Fån det ena till det andra. Kan vi prata mat igen? Ja, det gör vi! Fick ett så stort sug efter lasagne och passade på nu denna soliga måndag att slänga ihop denna goding. Inga planer på eftermiddagen vilket utgör mer tid till matlagning!

Jag har tappat bort receptet som jag fick av mina föräldrar så gjorde en egen variant på detta. I efterhand så kom jag på att jag glömde att slänga i lite selleri. Men men.

Köttfärsen gjorde jag på anamma färs vilket blev superduper bra!

Plattorna är från ett italienskt märke som jag är osäker om de finns i affär. Men jag kan verkligen slå ett slag för de glutenfria plattorna som finns i butik! De är goda och blir mjuka i ugnen (som jag vet har varit ett problem förr i tiden).

Doften är helt gudomlig! Direkt från ugnen!

Nej men HEJ! Laga detta ikväll! Eller i veckan. Bjud din vän, din partner eller granne. Det blir succé. På balkongen, i solen med detta. Kan inte bli en bättre måndag!

I denna lasagne tog jag:

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
smör (att steka i)
250 g vegofärs
1/2 dl tomatpure
några soltorkade tomater
1 1/2 dl rött vin
1 burk krossade tomater
Buljong (jag hade grönsaksbuljong hemma så det fick bli det)
1/2 dl glutenfri soja
salt
Peppar

Till bechamelsåsen:

5 dl mjölk (jag tog sojamjölk)
1 1/2 msk majsstärkelse
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk muskot
1 tsk salt (smaka av med kryddorna)

Sen behöver du ost (riven parmesan t.ex.) och lasagneplattor!Hacka lök och vitlök och fräs i smöret till löken är genomskinlig.

Gör följande:

Hacka lök och vitlök och fräs i smöret till löken är genomskinlig. Häll i färsen och tomatpuré och fräs ett par minuter till. Häll på övriga ingredienser och låt puttra 30 minuter

Medan köttfärsen gottar till sig vispa ihop ingredienserna till bechamelsåsen i en kastrull och slå sen på värmen och låt koka ihop

Varva färssås, bechamel och lasangeplattor i en form

Avsluta kalaset med riven parmesanost och grädda i 40 minuter på 175 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

Följ mig på Instagram