26 mars 2020 |  Diabetes

Laktosfritt och en tillbakablick till år 2016

Jag har kommit hem till mitt hemmakontor igen efter ett första besök hos min husläkare. Visste inte ens att jag hade en husläkare men när han påminde mig om att senast jag var där var 2016. När han sa det, kom det en flashback i mitt minne och jag kommer ihåg mitt besök där väldigt väl. Ett besök som jag nog har försökt tränga bort.

År 2016 var ett hemskt år och jag levde i en vardag som innehöll otroligt mycket ångest, en partner som jag inte trivdes med, sömnlösa nätter och en matproblematik som några månader senare skulle visa sig vara en ätstörning.

Jag köpte denna på väg hem. Den är definitivt laktosfri men även vegan och så himla god!

Nu var jag där hos min läkare med ett annat typ av problem och en helt annan vardag. Det kändes skönt att kunna säga hur livet har tagit en annan vändning. Att jag idag mår hundra gånger bättre än sist.

Då tarm-problemet (som jag tror det är) har varit och är jobbigt i perioder inte finns någon direkt lösning på fick jag indikation att vara utan laktos i två veckor samt att skita i ett rör för att lämna till labb… Den sista delen känns sådär men antar att det ”bara” är att göra.

Mitt ”problem” om jag får uttrycka mig så kommer vara smör (mina älskade ostmackor) samt min kärlek till choklad. Annars tror jag inte det ska bli några större problem. Herregud, två veckor är ju ingenting!

Jag tar gärna emot tips på goda glutenfria/laktosfria recept och Choklad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram