26 mars 2020 |  Diabetes

Laktosfritt och en tillbakablick till år 2016

Jag har kommit hem till mitt hemmakontor igen efter ett första besök hos min husläkare. Visste inte ens att jag hade en husläkare men när han påminde mig om att senast jag var där var 2016. När han sa det, kom det en flashback i mitt minne och jag kommer ihåg mitt besök där väldigt väl. Ett besök som jag nog har försökt tränga bort.

År 2016 var ett hemskt år och jag levde i en vardag som innehöll otroligt mycket ångest, en partner som jag inte trivdes med, sömnlösa nätter och en matproblematik som några månader senare skulle visa sig vara en ätstörning.

Jag köpte denna på väg hem. Den är definitivt laktosfri men även vegan och så himla god!

Nu var jag där hos min läkare med ett annat typ av problem och en helt annan vardag. Det kändes skönt att kunna säga hur livet har tagit en annan vändning. Att jag idag mår hundra gånger bättre än sist.

Då tarm-problemet (som jag tror det är) har varit och är jobbigt i perioder inte finns någon direkt lösning på fick jag indikation att vara utan laktos i två veckor samt att skita i ett rör för att lämna till labb… Den sista delen känns sådär men antar att det ”bara” är att göra.

Mitt ”problem” om jag får uttrycka mig så kommer vara smör (mina älskade ostmackor) samt min kärlek till choklad. Annars tror jag inte det ska bli några större problem. Herregud, två veckor är ju ingenting!

Jag tar gärna emot tips på goda glutenfria/laktosfria recept och Choklad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram