27 juli 2015 |  Middag

Lågt blodsocker

Super goda friterade räkor. Men eftersom det antagligen var friterat I vanligt mjöl fick jag magknip och är idag inte lika sugen på den här rätten. Sån’t  livet.

Jag är alltid mån om vad jag stoppar i mig för mat. I veckorna brukar jag hålla mig till salladsluncher och inte så mycket kolhydrater såsom pasta, ris, potatis. För min kropp reagerar ganska dåligt på den typen av livsmedel. Däremot brukar jag alltid ”lyxa” till det på helgerna med det som jag är sugen på. Alltså, jag äter allt men inte varje dag.

Jag erkänner också att jag är en dålig kock och lagar oftast bara det som jag vet att jag kan.

Jag går inte på diet, äter inte efter något speciellt matschema. Jag har turen att älska den mat som passar min diabetes perfekt. Sen kanske det också beror på att jag väljer bort den typ av mat som min mage inte kan hantera. Jag vet inte om det är så att jag har IBS men jag vet på ett ungefär vad som går bra och det som går dåligt och slutar med kramp i magen.

Hur gör ni? Speciella matscheman?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

Följ mig på Instagram