1 december 2021 |  Mat

Krämig pasta, nyheter kring diabetes och bio

Det är december och jag känner mig så i stämning inför julen! Det är första året som jag börjat tidigt och jag köpte glögg häromdagen också när jag ändå stod där och skulle välja vin. Det blev Blossa’s trestjärninga glögg (tror jag den heter) och den är så himla god!

Igår satt jag hemma och jobbade och helt plötsligt var klockan 14 och jag hade inte ätit lunch. Jag kan tycka att det är skönt när dagarna pinnar på och inte blir sega. Ni vet känslan av när man tittar på klockan och så har det gått 30 sekunder men att det känns som 3 timmar.

Blev akuthungrig och kokade snabbt lite pasta och ja

Ricotta, parmesan, kryddor så var kalaset redo att ätas! Svinggott, super-enkelt och mättande!

Fick ett mejl om en artikel som släpptes igår och blev direkt helt uppslukad av att läsa om en ny stamcellsmetod som läkemeldelsbolaget Vertex Pharmaceutical står bakom.

”Nu har alltså en första patient fått testa den experimentella behandlingen som ges ihop med immunsuppressiva läkemedel. 90 dagar efter infusionen ses tydliga förbättringar av glukoskontrollen och det dagliga behovet av insulininjektioner har minskat med 91 procent.
Patienten diagnostiserades med diabetes typ l för 40 år sedan och är över 60 år.
De tidiga resultaten är lovande och ger stöd för fortsatta studier av den experimentella stamcellsterapin, uppger man från läkemedelsbolagets sida. Planen är att rekrytera runt 17 patienter med diabetes typ l till den aktuella fas
i/2-studien.”

När kvällen kom smygandes ville jag absolut inte sitta hemma och stirra utan valde att gå ner till Indio för bio. Var väldigt tidig (och lite uttråkad) så slog mig ner i baren och fick två nya vänner! Kocken var från Italien och vi pratade om celiaki och pizza. Fick ett tips på glutenfri Napoletansk pizza men som verkar enbart finnas i Toscana tyvärr.

Min andra polare var Antonio som satt bredvid som berättade om sitt kontaktnät och vilken koppling han har till Lady Gaga (skulle se Gucci-filmen) och det blev en väldigt härlig timma där innan jag var tvungen att slå mig ner i salongen.

Filmen House of Gucci var väldigt bra. Kanske en aning lång (lite segt) men absolut värt att se! Och mysigt att äntligen gå på bio, minns knappt senast eller vilket år jag var på bio?!

Kom hem ganska sent och valde att ta förmiddagen hemma. Åt frukost lite senare och det blev turkisk yoghurt, Granola från Glutenfree Makers och apelsin! Åh, alltså apelsiner denna tid på året är helt gudomliga! Så himla goda och syrliga liksom.

Jag tror det blir många timmar nu på kontoret då det är mycket som ska hinnas bli gjort och klart. Sen när jag kommer hem kommer jag få min allra första matleverans! Så spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram