18 februari 2019 |  Blogg

Kraften via förpackningar

Jag började min måndag med ett föredrag där det talades om bland annat hur trenderna ser ut i Sverige när det kommer till kost, diet och hälsa. Men något som intresserade mig, där jag fastnade med mina tankar, var när det togs upp hur förpackningar har en så enorm slagkraft hos oss människor.

Visste ni att denna Nutellaburk (från Chile om jag inte minns fel) har skrivit på förpackningen att det är mycket kalorier, hög halt av transfetter och hög halt av socker. Detta är för att drygt 50% av befolkningen har övervikt. Jag tycker att detta är en vettig tanke. Jämfört med bilden här nedan som lanserades i Italien.  

Genom att göra förpackningen färgglad som är kopplat till någon form av lycka såldes det 7 miljoner burkar på 1 månad. Detta var även något som Sverige sålde men som ”tur” var, fick det inte samma typ av genomslagskraft.

Tänk hur enbart en förpackning påverkar vårt beteende. Jag tycker det är skrämmande. Som diabetiker vet jag mer eller mindre vad som är ”bra” och ”dåligt” då mat är en central del av min vardag. Allt som jag äter påverkar mitt blodsocker och att titta på innehållsförteckningen är viktigt för mig. För att kunna hålla ett stabilt blodsocker så gott som det går.

Något som var intressant under denna timma var att det pratades om hur vi går mot en mer vegetarisk och vegansk livsstil, det finns forskning på hur man ska kunna ta fram ”labbproducerat kött”, viktigt att äta mer grönsaker osv. Det är nog inget nytt för er då det pratas otroligt mycket om detta ämne.

Jag tycker det är väldigt intressant ämne. Mat. Visste ni att var tredje tjej har järnbrist? Detta beror dels på att tjejer behöver dubbelt så mycket järn än killar och dels på att vi äter mindre kött. Alltså, äter man vegetarisk mat behöver man ha kunskapen om att äta mer utav linser, bönor, fullkorn och fröer.

Jag äter mer vegetariskt, då jag anser att jag mår mycket bättre utav det samt att jag får ett bättre och mer stabilt blodsocker.

Hur äter du? Vad tror du om framtidens mattrender?

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram