30 mars 2020 |  Helg

Korvgrillning, laktos och vin

Det är ny vecka och jag börjar känna mig mer ”ruttad” i mina nya vardagsrutiner. Jag märker stor skillnad på blodsockret när dagarna ändras ganska så drastiskt men jag har nu efter ungefär 2 veckor landat i bra och mer stabila värden under dagarna.

Förutom det tycker jag vi tar en titt på hur min helg var!

I fredags var jag i var jag i stort behov av att vara social och jag mötte upp mitt AW-gäng på Judit och Bertil på söder. Tanken var att vi skulle äta men insåg att jag inte kunde äta nästan något och tappade suget totalt. Att jag nu i två veckor även ska äta laktosfritt är svårare än jag trodde. Jag tänker lite att det är så här mitt liv kommer se ut om jag skulle välja att äta vegansk? + glutenfritt såklart. Min fredag slutade i att jag gick hem och åt medan resten gick till en hamburgar-restaurang.. Trots det var det skönt att komma hem i ”tid”.

Pigg och glad vaknade jag upp på lördagen och gjorde mig redo för en dag i skogen med typ världens goaste frulle!

Vi var ett glatt gäng som åkte ut till Hellasgården

Tanken var att vi skulle gå runt allt men vi alla var väldigt hungriga och en aning frusna så vi styrde upp grillningen på en gång, haha

Så mysigt!

Korven var laktosfri samt glutenfri och jag fick nöja mig med ett rostbröd då det inte fanns några korvbröd som jag kunde äta i affären. Men det var så gott och gjorde ingeting!

När jag kom hem var jag tvungen att ta en ruggigt varm dusch. Tror jag stod i 40 minuter i duschen! Skållad och super-torr hade jag noll energi till något annat än att servera mig själv ett glas vin, försvara mig för att jag som svensk kunde träffa mina vänner (andra länder har mer restriktioner än vi i Sverige vilket har gett sura miner, tråkigt nog), och baka en kladdkaka!

Så god. Det måste ha varit premiär för mig att lyckas med både glutenfritt och laktosfri kladdig kladdkaka! Jag tog en massa insulin och åt för fulla muggar tills magen sa sitt…

I söndags var jag mest ute, lagade mat och bara njöt av att jag faktiskt lever i ett land där jag fortfarande kan gå ut utan att behöva försvara mig. Drack mängder av goda kaffedrinkar längst vägen och tyckte att livet ändå är väldigt härligt!

Avslutade dagen med att handla det viktigaste. Färskpotatis!!! Hur gott med kokt potatis insmord i smör och dill! och såklart socker, för jag antar att jag kommer fortsätta baka (haha) och detta är alltså ”sockret” jag använder när jag bakar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram