26 juni 2018 |  Diabetes

Koala med diabetes

Vilken revolution! Även om jag ibland kan tycka att forskning inom diabetes går framåt men otroligt långsamt ibland är det så härligt när man ser saker och händelser som just denna. Att de hjälpmedel som vi människor får ta del av fungerar lika bra på djur, vad vi vet idag. Jag ska erkänna att jag inte alls tänker så mycket på djur som får just diabetes. Jag tänker att de avlivas?

Men när jag fick nys om denna koala som bor på San Diegos djurpark blev jag helt varm i hjärtat. 

”Med en kontinuerlig glukosmonitor kan vi övervaka Quincys glukosnivåer hela dagen utan att behöva störa honom. Vi hoppas att denna teknik också kommer att fungera i koalas som den gör hos människor, vilket gör det möjligt för oss att optimera sin insulinbehandling samtidigt som han främjar hans välfärd under sin sjukdom. ”

Tänk vad tekniken har en stor betydelse även för Koalan Quincy! Hoppas att sensorn kommer att ge personalen som jobbar med Quincy möjlighet att få mer detaljer om glukosnivåer samtidigt som antalet timmar som de behöver störa honom minskar. 

”Quincy har en typ av diabetes med insulinbrist och behöver insulin för att kontrollera sina blodsockernivåer och se till att han får den energi som behövs för att hjälpa honom att bygga muskler, gå upp i vikt och hålla sig frisk – mycket som våra mänskliga patienter”,

LÄS HELA ARTIKELN HÄR

Det här är ju helt fantastiskt! Jag håller tummarna för Quincy och att han får ett långtoch härligt liv. Precis som VI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram