4 oktober 2018 |  Mat

Kanelbullens dag

Har ni ätit några kanelbullar idag? Det har inte jag gjort än men det slank ner en och två bullar igårkväll. Jag fick ett ryck att ge mig på att baka egna och mitt tålamod sattes på ett rejält prov. Visste innan att det skulle ta tid och bli arbetssamt men efter en hel del svordomar och skrik över degen så blev resultatet himla bra!

Jag älskar att baka bröd i alla dess former men när det kommer till kakor och söta bröd så tappar jag fullständigt intresset. Är inte det konstigt?

Bullarna blev klara vid 10-tiden igår kväll och då fick jag mig en rejäl belöning efter timmar av bakande. Var även tvungen att springa till affären i två omgångar då jag var alldeles för tankspridd första gången och glömde hälften av alla ingredienser, haha!

Men nu har jag i alla fall halva frysen fullt av kanelbullar, det gör mig glad av bara tanken.

Ställde frågan igår om att baka med vanligt socker eller med sötningsmedel. Det blev ungefär 50/50 och jag själv bakar ofta med med detta socker (sukrin) ni kan se på bilden. Det är ganska så dyrt men det är det som jag tycker smakar mest likt socker och även när det kommer till konsitensen. Sen har jag riktigt pärlsocker på mina bullar, för det är godast så!

/Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

For the fries 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram