19 februari 2018 |  Diabetes

Kan vi lägga ner hetsen?

Godmorgon mina hjärtan!

Jag har (håller tummarna nu) kommit in i rätt dygnsrytm och jag är taggad för en hekt vanlig jobb-vecka! Jag lever fortfarande i en liten bubbla tror jag efter en vecka i LA och det känns helt ok att det är snö ute även om det är lite seeeeegt.

Känns väldigt bra att även om jag har jobbat arslet av mig i USA så har jag på något vis inte lagt så mycket energi på att titta på andras sociala flöden, facebook osv. Men så idag, på väg till jobbet ser jag denna uppdatering i en av diabetesgrupperna som finns. Jag tycker att det är ett sjukt beteende att skriva ner allt vad som konsumeras i form av mat och speciellt det som räknas som ”onyttigt” och icke-diabeteesvänligt.

Jag kan inte förstå hur diabetiker i detta fall väljer att anteckna, reflektera och be om andras åsikter när det kommer till detta ämne. Jag anser det som sjukt. Varför ens kunna komma på tanken att göra en LISTA? Vad är syftet med detta och vad får personen i fråga ut av att veta vad alla andra äter? Snälla, ge mig en förklaring för jag kan inte förstå det.

Jag försökte under min tid i USA prata öppet med hur jag ser hur olika diabetesgrupper i Sverige fokuserar otroligt mycket på bra och dålig mat och hur det i mitt fall ledde till en ätstörning. När jag har åkt på resor som är diabetes-relaterade får jag inte samma uppfattning om att de har samma syn på mat som vi har. Är det här något som vi i Sverige bara gör? Fokuserar alldeles för mycket på vad vi äter? Jämför vi oss mer med andra?

För mig är detta helt orelevant och det gör ingen som helst nytta, inte till någon.

Nog om det.

Det är måndag, jag är taggad och redo för att komma in i rutiner igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Don’t mind the plant behind me that’s about to die - cause it’s pizza time 🫶🏻 my tip is to take half dose before - and the rest a few hours later 💕 ...

I have some things I will never stop doing ✨ keep talking to myself out loud - it clears most things up and helps feelings become clear.
Take breaks. oh my god yes. A few minutes of anything else can make most things come off. And of course, I will continue to challenge myself. Could it be that the next race is already booked? omg, yes who knows 😉 Are you with me? 💕
...

Följ mig på Instagram