19 februari 2018 |  Diabetes

Kan vi lägga ner hetsen?

Godmorgon mina hjärtan!

Jag har (håller tummarna nu) kommit in i rätt dygnsrytm och jag är taggad för en hekt vanlig jobb-vecka! Jag lever fortfarande i en liten bubbla tror jag efter en vecka i LA och det känns helt ok att det är snö ute även om det är lite seeeeegt.

Känns väldigt bra att även om jag har jobbat arslet av mig i USA så har jag på något vis inte lagt så mycket energi på att titta på andras sociala flöden, facebook osv. Men så idag, på väg till jobbet ser jag denna uppdatering i en av diabetesgrupperna som finns. Jag tycker att det är ett sjukt beteende att skriva ner allt vad som konsumeras i form av mat och speciellt det som räknas som ”onyttigt” och icke-diabeteesvänligt.

Jag kan inte förstå hur diabetiker i detta fall väljer att anteckna, reflektera och be om andras åsikter när det kommer till detta ämne. Jag anser det som sjukt. Varför ens kunna komma på tanken att göra en LISTA? Vad är syftet med detta och vad får personen i fråga ut av att veta vad alla andra äter? Snälla, ge mig en förklaring för jag kan inte förstå det.

Jag försökte under min tid i USA prata öppet med hur jag ser hur olika diabetesgrupper i Sverige fokuserar otroligt mycket på bra och dålig mat och hur det i mitt fall ledde till en ätstörning. När jag har åkt på resor som är diabetes-relaterade får jag inte samma uppfattning om att de har samma syn på mat som vi har. Är det här något som vi i Sverige bara gör? Fokuserar alldeles för mycket på vad vi äter? Jämför vi oss mer med andra?

För mig är detta helt orelevant och det gör ingen som helst nytta, inte till någon.

Nog om det.

Det är måndag, jag är taggad och redo för att komma in i rutiner igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I get a lot of questions why I run, expose myself to hard races and train when it is possible to sit down in a comfy sofa (😘)

I don’t have a good answer to it except that I want to be strong and a receipt that it is possible despite t1 diabetes.

Summer for me has in recent years not gotten the star shine it should.
2020 I got sepsis, got very sick and hospitalized all summer. Was discharged with a catheter for one kidney and thus half man half woman for a few months.
In 2021, I had surgery for what had caused my sepsis. Östling’s kidney.
In 2023 I had to cancel my vacation, go straight to the emergency room and hospitalized for more than 2 weeks due to an infection in the kidney that caused a lot of pain, tears and a resignation I didn’t think I could handle.

None of this is related to T1 diabetes and nothing I could have done differently to avoid.

Despite that, I was determined. Copenhagen Half Marathon 2023, Stockholm Marathon 2024, what’s next?

There are obviously more diseases than diabetes but life goes on and there are a lot of positives in life that you have to take advantage of 🫶🏻❤️
...

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram