19 februari 2018 |  Diabetes

Kan vi lägga ner hetsen?

Godmorgon mina hjärtan!

Jag har (håller tummarna nu) kommit in i rätt dygnsrytm och jag är taggad för en hekt vanlig jobb-vecka! Jag lever fortfarande i en liten bubbla tror jag efter en vecka i LA och det känns helt ok att det är snö ute även om det är lite seeeeegt.

Känns väldigt bra att även om jag har jobbat arslet av mig i USA så har jag på något vis inte lagt så mycket energi på att titta på andras sociala flöden, facebook osv. Men så idag, på väg till jobbet ser jag denna uppdatering i en av diabetesgrupperna som finns. Jag tycker att det är ett sjukt beteende att skriva ner allt vad som konsumeras i form av mat och speciellt det som räknas som ”onyttigt” och icke-diabeteesvänligt.

Jag kan inte förstå hur diabetiker i detta fall väljer att anteckna, reflektera och be om andras åsikter när det kommer till detta ämne. Jag anser det som sjukt. Varför ens kunna komma på tanken att göra en LISTA? Vad är syftet med detta och vad får personen i fråga ut av att veta vad alla andra äter? Snälla, ge mig en förklaring för jag kan inte förstå det.

Jag försökte under min tid i USA prata öppet med hur jag ser hur olika diabetesgrupper i Sverige fokuserar otroligt mycket på bra och dålig mat och hur det i mitt fall ledde till en ätstörning. När jag har åkt på resor som är diabetes-relaterade får jag inte samma uppfattning om att de har samma syn på mat som vi har. Är det här något som vi i Sverige bara gör? Fokuserar alldeles för mycket på vad vi äter? Jämför vi oss mer med andra?

För mig är detta helt orelevant och det gör ingen som helst nytta, inte till någon.

Nog om det.

Det är måndag, jag är taggad och redo för att komma in i rutiner igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

This is how every Monday should feel and be like 🖤🤍 A party 💃 ...

Följ mig på Instagram