19 februari 2018 |  Diabetes

Kan vi lägga ner hetsen?

Godmorgon mina hjärtan!

Jag har (håller tummarna nu) kommit in i rätt dygnsrytm och jag är taggad för en hekt vanlig jobb-vecka! Jag lever fortfarande i en liten bubbla tror jag efter en vecka i LA och det känns helt ok att det är snö ute även om det är lite seeeeegt.

Känns väldigt bra att även om jag har jobbat arslet av mig i USA så har jag på något vis inte lagt så mycket energi på att titta på andras sociala flöden, facebook osv. Men så idag, på väg till jobbet ser jag denna uppdatering i en av diabetesgrupperna som finns. Jag tycker att det är ett sjukt beteende att skriva ner allt vad som konsumeras i form av mat och speciellt det som räknas som ”onyttigt” och icke-diabeteesvänligt.

Jag kan inte förstå hur diabetiker i detta fall väljer att anteckna, reflektera och be om andras åsikter när det kommer till detta ämne. Jag anser det som sjukt. Varför ens kunna komma på tanken att göra en LISTA? Vad är syftet med detta och vad får personen i fråga ut av att veta vad alla andra äter? Snälla, ge mig en förklaring för jag kan inte förstå det.

Jag försökte under min tid i USA prata öppet med hur jag ser hur olika diabetesgrupper i Sverige fokuserar otroligt mycket på bra och dålig mat och hur det i mitt fall ledde till en ätstörning. När jag har åkt på resor som är diabetes-relaterade får jag inte samma uppfattning om att de har samma syn på mat som vi har. Är det här något som vi i Sverige bara gör? Fokuserar alldeles för mycket på vad vi äter? Jämför vi oss mer med andra?

För mig är detta helt orelevant och det gör ingen som helst nytta, inte till någon.

Nog om det.

Det är måndag, jag är taggad och redo för att komma in i rutiner igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram