26 december 2019 |  Helg

Julafton

Det känns konstigt att säga att julen är över då dagarna nu har gått så ruskigt snabbt. Det har varit intensivt med familjen, släkten, all mat men det har varit helt fantastiskt! Jag har nog haft en av mina bästa julaftnar efter mitt tillfrisknande och har sluppit all typ av ångest, ont i magen och ett ostabilt blodsocker.

Det är skönt att veta att tiden läker och att det behövs tid för att komma in i en bra balans i kropp och själ. Nog om det! Nu tar vi en titt på hur min julafton såg ut

I vanlig ordning så hade vi julbord (lunch) där vi dukade upp allt möjligt gott och det var blandat med vegansk rätter men även det gamla ”vanliga”.

Någon enhet innan maten fick det bli

Under morgonen skrev jag ett sånghäfte till familjen. Många roliga snapsvisor som skulle sjungas, och hejochhå vad trevligt och lyckat det blev! Många usla tonarter (från min sida), skratt och härligheter.

Som sagt. Jag tror att balans i livet och inget förbjudet gör att jag kan hålla mina kurvor så bra. Julmat känns lite mer snällt mot blodsockret då det inte är överdrivet med kolhydrater (förutom bubblet jag drack och julvört).

Mamma och pappa hade gjort egna sill-inläggningar och de var dröm-goda!

Efter lunchen tog vi en paus och en promenad i regnet innan runda nummer 2.

Jag bytte om och hela familjen hjälptes åt i köket för att styra med middagen med mina kusiner, moster och kusinbarn! Jag och brorsan tog även vårt julkort ”selfie” framför granen. Också en tradition, haha!

Vi följde vår tradition med oxfilé, potatisgratäng och en super god sallad med granatäpple, apelsin, grapefrukt och mögelost! Vi drack Glöet, vin och avslutade med glass med färska blåbär och hallon (och kaffe såklart). Vi satt i många timmar och pratade. Det är inte så ofta jag träffar mina kusiner (tror det var ett år sen sist faktiskt) så vi hade en hel del att uppdatera varandra om.

Kvällen gick fort och när alla hade gått beslutade vi oss för att ta julklapparna dagen därpå när alla var pigga och alerta igen. Ingen stress hos familjen Mobäck 😉

Jag somnade gott och lycklig efter en helt fantastisk julafton!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I get a lot of questions why I run, expose myself to hard races and train when it is possible to sit down in a comfy sofa (😘)

I don’t have a good answer to it except that I want to be strong and a receipt that it is possible despite t1 diabetes.

Summer for me has in recent years not gotten the star shine it should.
2020 I got sepsis, got very sick and hospitalized all summer. Was discharged with a catheter for one kidney and thus half man half woman for a few months.
In 2021, I had surgery for what had caused my sepsis. Östling’s kidney.
In 2023 I had to cancel my vacation, go straight to the emergency room and hospitalized for more than 2 weeks due to an infection in the kidney that caused a lot of pain, tears and a resignation I didn’t think I could handle.

None of this is related to T1 diabetes and nothing I could have done differently to avoid.

Despite that, I was determined. Copenhagen Half Marathon 2023, Stockholm Marathon 2024, what’s next?

There are obviously more diseases than diabetes but life goes on and there are a lot of positives in life that you have to take advantage of 🫶🏻❤️
...

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram