27 december 2021 |  Mat

Julafton hemma i Norrköping

Jag är tillbaka i Stockholm igen. Julen detta år var fantastiskt. Har ingenting att klaga på och att det faktiskt blev en vit jul kändes så himla fint! Låt oss ta en titt vad jag har gjort =)

Vi, jag och brorsan, åkte efter mitt jobb i torsdags till Norrköping. Pappa kom och hämtade oss då jag för första gången skulle baxa med mig en stor resväska samt katt. Haha, att resa med katt – tanken gjorde mig nervös men resan hem gick oväntat bra!

Jag var taggad till max och att få komma hem som vanligt till jul betyder så mycket för mig när jag själv inte har ”egen” familj (än!!!). Jag har inte varit i Norrköping sedan i somras så det kändes väldigt pirrigt och kul!

Som tradition äter vi alltid premiär på julskinkan. Men, som alltid slutar det med att alla är så sugna på själva julbordet att hela alltihopa dukas fram. Det är så mysigt!

Julafton och jag hade köpt en julfluga till Balthazar! Inget han gillade men några sekunder såg han så söt ut haha

Haha, som ni ser. Men gillade själva tanken av att det var hans första jul!!! Min bebis

Jullunchen hos oss är alltid julbord. Mamma och pappa försöker varje år att introducera något nytt till bordet och detta år blev det brysselkål som stektes i smör och i en dressing på socker, vinäger. Det var bland det godaste faktiskt!

När kalle var igång, alla var mätta och hälften av familjen sov (jag var pigg som vanligt) försöktes det tas bilder. Gick SÅDÄR! Gillar lugnet mellan lunchen och kvällen på julafton. Det är någon förväntning jag inte riktigt kan beskriva eller förklara. Jag är så glad att familjen håller på sina traditioner och att det verkligen är lugnt. Ingen stress och alla får göra det dom vill. Jag tog en promenad i kylan och kände glädje för att jag mår bra, har en väldigt bra liv i stort. Så tacksam!

Det blev kväll och jag och brorsan skulle ta våra julbilder, haha! Det tillfälle på året som han faktiskt vill ta selfies med mig!!! Speciellt!

Ställde även frågan på Instagram om ni anser att vi är lika och det blev fler som inte tyckte vi är lika. Men vi är helsyskon men jag erkänner att vi är inte speciellt lika 😉

Efter juklappsutdelning och kramar fixade vi middag som till min lycka var SKALDJUR!

Bubbel, kräftor och ostron. Herregud så gott och precis lagom efter en mastodont lunch (julbordet är så sjukt mättande)

Juldagen. Planen var att vi skulle träffa mina kusiner och deras barn för att grilla korv. Bestämde mig för att baka eget korvbröd då jag verkligen inte kan äta det frysta brödet (det glutenfria). Det gick sådär.

MEN! Några blev bra och pappa godkände brödet!! (WIEEE). Något ni kanske vill ha recept på?

Vi brukar annars alltid fira julafton med mina kusiner men med alla restriktion och corona jäveln så blev detta helt perfekt! Kanske en ny tradition?

Musslor. Kvällen middag. Har jag sagt att jag älskar fisk?

Musslor, fänkål, morot, scharlottenlök, vitt vin, persilja, grädde. Nej men så enkelt och så gott!

Så glad att alla i min familj älskar att laga mat och äta god mat. Det är ett intresse som vi alla delar vilket är helt fantastiskt!

Efter en varm dusch (så frusen efter några timmar ute) och musslor begav vi oss till stan för att se Bond. Vi måste vara de sista som ser den men om ni inte har sett nya Bond filmen så MÅSTE ni se den! Det var action från första sekund tills texten i slutet började rulla. Så himla bra film!

I söndags blev det lugnt. Var en sväng på stan, Ingelsta, för att köpa klätterträd till Balthazar, mötte upp min bästa vän Denise efteråt för en promenad och fika i hennes nya fantastiska lägenhet i Norrköping.

Jag älskar att Norrköping växer och att det kommer fler restauranger, mysiga caféer osv. Det finns inte en omöjlighet att jag en dag faktiskt flyttar tillbaka. Men just nu trivs jag med allt som min vardag är i Stockholm. Men älskar verkligen Norrköping. En så fin stad!

Efter lunch skjutsade pappa tillbaka mig till Stockholm igen.

Så bra jul. TACK <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram