10 september 2019 |  Event

Injektionsteknik – Succé

Igår hade jag tillsammans med BD Diabetes Care kanske årets bästa föreläsning/mingel/event – med ämnet injektionsteknik på Hobo Hotel i Centrala Stockholm. Vi hade bjudit in 40 stycken diabetiker (både typ 1 och typ 2) och även anhöriga till en kväll som enligt mig blev en SUCCÉ!

Följ med!

Hobo Hotel är ett så härligt ställe! Gå dit för en drink eller en bit mat om ni inte redan gjort det!
När jag kom fyllde jag på resterande produkter till våra fantastiska goodiebag som alla fick ta med sig hem
Jag gjorde mig redo och startklar för att möta våra gäster ! SÅ ROLIGT!
Kanyler, kvällens ämne!
hm. En bild när jag försöker förklara mina fettkuddar jag har och hur de faktiskt har minskat!
Bästa Kajsa och jag! Här var vi fyllda av adrenalin och tacksamhet för att det kom så många, det blev bra diskussioner och en otroligt lyckad kväll!

Injektionsteknik. Det är ett ord som inte alls låter sexigt eller intressant. När jag fick kontakt med BD för drygt ett år sedan visste jag knappt vad BD gjorde eller varför de kontaktade mig. Nu vet jag!

BD har i min värld ”bara” funnits där i skåpet egentligen utan någon eftertanke till att den produkt som jag använder mig av, flera gånger om dagen, räddar mitt liv. Jag hade ingen vetskap om att varje BD pennkanyls låda genomgår 100 kontroller innan de kommer hem till mig, eller till dig.

64% av alla som använder sig av injektioner utvecklar det som kallas för ”fettkuddar” lipohypertrofi. Tillståndet är vanligare för Diabetes Typ 1 (76 %) än vid Diabetes Typ 2, men över hälften (56 %) av de med Diabetes Typ 2 har fettkuddar.

Snyggt med fettkuddar? Det kan jag inte påstå men det kanske inte gör så mycket. Problemet ligger i att insulinet tas upp onormalt snabbt eller onormalt långsamt, vilket kan ge stora och oförutsägbara svängningar i blodsockernivån. Dessa svängningar gör det svårt att hålla blodsockret, och svårhanterlig.

Kajsa som är produktspecialist på BD gjorde succé. Hon är påläst, fick hela publiken (och ni som tittade på live-streamen) intresserade och nyfikna och gjorde detta (som jag också trodde först) ämne till något väldigt intressant!

Jag kan inte med ord förklara eller beskriva hur glad och stolt jag är att få göra detta tillsammans med Kajsa och BD. Jag tycker att deras kliv in i sociala medier är helt fantastiskt och det är inte mer än rätt att vi patienter och anhöriga får ta del av vad de faktiskt pysslar med.

När alla hade gått fick vi mat (så gott) och ett glas vin! Det satt riktigt bra efter kvällen!

TACK till ALLA som kom igår och alla som tittade! Jag har fått så fina meddelanden och jag tappade talförmågan när jag fick höra att jag gör skillnad och att jag är ett stort stöd till diabetiker. Det är något som jag inte tar för givet, överhuvudtaget. Vi tillsammans är ett starkt team och vad hade jag gjort utan ER?

Vill också rikta ett stort tack till BD och dessa stjärnor som gör skillnad Kajsa, Peter, Camilla, Blossom, Mari och såklart tack till Lars-Erik Kolbeinsen som åkte från Norge till detta event för att förhoppningsvis göra samma typ av event där! Hur Coolt! Jag kanske till och med har några läsare från Norge som vill att jag kommer dit!

Kommentar till “Injektionsteknik – Succé”

 • Den här kvällen var magisk! Så otroligt roligt och inspirerande att så många personer faktiskt tagit sin tid till att komma/ följa med live och lyssna på oss. Tack Sara för att vi fick göra detta tillsammans med dig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  @saramoback

  Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

  Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

  @olehenriksen
  ...

  Följ mig på Instagram