1 februari 2018 |  Diabetes

Hur öppen är du?

Jag har senaste året träffat många nya personer. Både de som har blivit mina idag nära vänner och andra mer ytligt, varit på arbetsintervjuer, dejtat osv. Jag märker hur det kan skilja sig från gång till gång hur den andra personen, dejten eller företaget reagerar när jag förklarar att jag har diabetes typ 1. Det har varit både ris och ros. Men mest när det kommer till att slänga sig ut i singelminglet.

Jag har nog aldrig känt mig ratad pga min diabetes och jag är väldigt öppen och neutral när det kommer till att jag har en kronisk sjukdom men på senaste tiden har jag faktiskt märkt ett bortfall av, i mitt fall killar, när jag sagt att jag har diabetes. Jag vet inte om det beror på min sjukdom eller för att det helt enkelt inte skulle bli mer än en dejt men kan inte sluta undra. Har jag blivit nekad pga att jag har diabetes?

Hur brukar du göra? Är du ärlig från början eller låter du det komma fram sakta men säkert? Pang på rödbetan eller tar du det i etapper?

Att jag har diabetes betyder inte att jag är handikappad. Nästan den motsatta effekten. Jag kan nog påstå att jag känner mig själv mer än om jag inte hade haft diabetes.

Men jag tänker att jag inte vill arbeta på ett företag, jag vill inte umgås med vänner, jag vill inte gifta mig med en kille som INTE kan acceptera att jag har diabetes.

Hur känner du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

For the fries 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram