1 februari 2018 |  Diabetes

Hur öppen är du?

Jag har senaste året träffat många nya personer. Både de som har blivit mina idag nära vänner och andra mer ytligt, varit på arbetsintervjuer, dejtat osv. Jag märker hur det kan skilja sig från gång till gång hur den andra personen, dejten eller företaget reagerar när jag förklarar att jag har diabetes typ 1. Det har varit både ris och ros. Men mest när det kommer till att slänga sig ut i singelminglet.

Jag har nog aldrig känt mig ratad pga min diabetes och jag är väldigt öppen och neutral när det kommer till att jag har en kronisk sjukdom men på senaste tiden har jag faktiskt märkt ett bortfall av, i mitt fall killar, när jag sagt att jag har diabetes. Jag vet inte om det beror på min sjukdom eller för att det helt enkelt inte skulle bli mer än en dejt men kan inte sluta undra. Har jag blivit nekad pga att jag har diabetes?

Hur brukar du göra? Är du ärlig från början eller låter du det komma fram sakta men säkert? Pang på rödbetan eller tar du det i etapper?

Att jag har diabetes betyder inte att jag är handikappad. Nästan den motsatta effekten. Jag kan nog påstå att jag känner mig själv mer än om jag inte hade haft diabetes.

Men jag tänker att jag inte vill arbeta på ett företag, jag vill inte umgås med vänner, jag vill inte gifta mig med en kille som INTE kan acceptera att jag har diabetes.

Hur känner du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram