6 april 2020 |  Helg

Helgens härligheter

Det är måndag och vi har precis haft check-in med teamet i vanlig ordning. De påminde mig även om att det snart är påsk och det innebär att det blir en kort vecka! Skönt!

Helgen var magisk trots allt som händer i världen. Vi tar en titt!

Innan jag mötte upp Leena på Orangeriet för en drink hann jag med en promenad med min bästa vän, som jag känt sen jag var 4 år, på en promenad. Hon är höggravid och det var så otroligt fint att se henne glänsa! Orangeriet brukar vara ösigt men i fredags var det väldigt tomt med folk och vi kunde sitta några timmar utan att vara orolig över att vara för nära eller ja, ni fattar!

I lördags var det så jäkla bra väder. Tog en promenad till min optiker där jag hade en inbokad tid för en vanlig hederlig kontroll. Allt gick bra!

Efter lunch begav jag mig mot Hornsbergsstrand för ett glas i solen! Snart är det rose väder. Men det var lite för blåsigt och lite för kallt för att det suget skulle komma. Så det fick bli röpang för min del. Trevligt!

Jag kom hem och insåg att jag skulle byta sensor 02.45 natten mot söndag. Det fick alltså bli ett snabbt byte för att få sensorn klar innan kvällens middag. Jag tycker det alltid är bäst att byta sensor på morgonen för då har jag ett mer stabilt blodsocker samt en bättre koll på kroppen. Så det fick bli några stick i fingret för att se till att blodsockret höll sig stadigt innan.

Middagen blev på ett hak nära där vi bor (stötta restauranger) och nu i och med att jag äter laktosfritt kände jag att menyn blev betydligt sämre… Brorsan tog in pizza och ja, jag blev otroligt avis. Själv beställde jag en Ceasarsallad utan krutonger och utan ost samt sås. Ja, ni ser själva nedan.

Men, jag löste det med *trumvivrvel*

Pommes frites! haha

Söndagen spenderade jag mycket tid ute, tog en fika med Kim på Skeppsbrofiket (gå dit! det är ett väldigt trevligt fik och bra utsikt!)

Vi promenerade länge och gick förbi de klassiska körsbärsträden i Kungsträdgården! Jag har nog aldrig sett charmen i det, men fint var det. Kim som är från Australien tyckte det var häftigt så jag fick haka på det 😉

Promenerade sedan hem igen och somnade i soffan. Haha. Sen blev det lite pyssel i köket med både muffinsbak och matlagning.

Bra helg trots omständigheterna och inga kramar med mina vänner. Hoppas ni mår bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram