26 oktober 2020 |  Diabetes

Glutenintolerans och Omnipod Dash

Måndag igen och idag hade jag ett inbokat möte med Infucare. Ni vet de som distribuerar Omnipod samt Dexcom! Jag har träffat de några gånger och varje gång är det lika trevligt.

Idag åt vi lunch på Centralen, då det är några få meter ifrån mitt kontor (nej men det är så lyxigt!!!). Dock var serveringen en aning platt. Jag tog dagens lunch och fick in en rätt med korn. Alltså gluten. Både jag och mitt sällskap frågade x antal gånger men de påvisade att rätten skulle vara glutenfri… Fick googla upp korn och visa att så var inte fallet. Suck. Tog istället en väldigt god kyckling sallad med riktigt goda såser!

Jag har under kongresserna, både EASD samt ISPAD som var nu i september, hört så mycket om Omnipod Dash. Och nu fick jag äntligen hålla i den! Det är alltså en slanglös pump och själva dosan som jag håller i var otroligt lätt, liten och ganska snygg!

Som ni vet har jag testat pump med closed loops som inte föll mig alls i smaken. Jag har egentligen ingen anledning till att byta till pump då jag tycker att livet som diabetiker med pennor är ganska så ”simpelt”. Nu är vi alla olika och jag kan nog under en period faktiskt testa denna pump. Det som är skillnad med denna pump är att jag INTE behöver räkna kolhydrater. Det är ett stort plus! Vad tycker ni om pump vs injektioner?

När vi ändå är igång och pratar mat och min celiaki så fick jag hem detta brev. Jag blir allt mer irriterad. Som ni kanske vet har jag gjort både koloskopi samt gastroskopi i och med mina bekymmer med magen och efter gastroskopin fick jag ett besked om att de har hittat fynd förenliga med glutenintolerans. NO SHIT SHERLOCK!

Jag gjorde en gastroskopi några dagar efter jag fick min typ 1 diagnos. Där konstaterades det att jag har celiaki. Försökt avboka (omboka?!) men har under dagen gjort otaliga försök att prata med någon men det är svårare än vad man tror.

Jag tar nya tag i morgon.

Sjukt bra dag och jag ser fram emot fler roliga projekt som är i rullning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

This weekend was all about to relax and to just feel good! And it went really good! ✨I’ve talked to a few people that are new to my life (which I love!!) and we discussed how life with t1d can be so complexed. And I think we need to talk more about the importance to listen to ourselves. It’s important to learn what’s well-being means for you. Life sucks sometimes - it’s normal, and a lifestyle change needs to be based on consideration- not punishment 💕 and this is for me and for you who also have diabetes!
...

I really want to convey that long-term perspective is important in everything. That there is space and a place for everything, but not always.When we are chasing success, better blood sugar, happiness and running faster than ever, this is often exactly what we miss. To listen to ourselves. Mental health or an everyday life where we prioritize ourselves, I believe this is very important. But it can be difficult.It is extremely important not to present ourselves as perfect or make it seem like we have the solution to everything. But, who has the solution?It can be difficult as a diabetic as it can affect our mental health, but don’t forget to take care of yourself on all levels. Even what happens outside your diabetes sphere 💕 #diabetesand
...

You already know that I have type 1 diabetes, right 🌸 But did you know that I also have a whole life going on outside or next to my diabetes. I love having things ongoing and a bunch of project that I am trying to manage while I am of course trying to manage my blood sugar along the way. It isn’t easy all the time but I think with the right mindset and a little bit of positivism, nothing is impossible and I am so happy if I can with my social media encourage you to see that it is a fantastic world outside that you don’t wanna miss out on 💕This is a part of @Beyondtype1 @beyondtype1daily and their #DiabetesAnd campaign 💙
...

Följ mig på Instagram