26 oktober 2020 |  Diabetes

Glutenintolerans och Omnipod Dash

Måndag igen och idag hade jag ett inbokat möte med Infucare. Ni vet de som distribuerar Omnipod samt Dexcom! Jag har träffat de några gånger och varje gång är det lika trevligt.

Idag åt vi lunch på Centralen, då det är några få meter ifrån mitt kontor (nej men det är så lyxigt!!!). Dock var serveringen en aning platt. Jag tog dagens lunch och fick in en rätt med korn. Alltså gluten. Både jag och mitt sällskap frågade x antal gånger men de påvisade att rätten skulle vara glutenfri… Fick googla upp korn och visa att så var inte fallet. Suck. Tog istället en väldigt god kyckling sallad med riktigt goda såser!

Jag har under kongresserna, både EASD samt ISPAD som var nu i september, hört så mycket om Omnipod Dash. Och nu fick jag äntligen hålla i den! Det är alltså en slanglös pump och själva dosan som jag håller i var otroligt lätt, liten och ganska snygg!

Som ni vet har jag testat pump med closed loops som inte föll mig alls i smaken. Jag har egentligen ingen anledning till att byta till pump då jag tycker att livet som diabetiker med pennor är ganska så ”simpelt”. Nu är vi alla olika och jag kan nog under en period faktiskt testa denna pump. Det som är skillnad med denna pump är att jag INTE behöver räkna kolhydrater. Det är ett stort plus! Vad tycker ni om pump vs injektioner?

När vi ändå är igång och pratar mat och min celiaki så fick jag hem detta brev. Jag blir allt mer irriterad. Som ni kanske vet har jag gjort både koloskopi samt gastroskopi i och med mina bekymmer med magen och efter gastroskopin fick jag ett besked om att de har hittat fynd förenliga med glutenintolerans. NO SHIT SHERLOCK!

Jag gjorde en gastroskopi några dagar efter jag fick min typ 1 diagnos. Där konstaterades det att jag har celiaki. Försökt avboka (omboka?!) men har under dagen gjort otaliga försök att prata med någon men det är svårare än vad man tror.

Jag tar nya tag i morgon.

Sjukt bra dag och jag ser fram emot fler roliga projekt som är i rullning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

For the fries 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram