7 mars 2017 |  Recept

Glutenfritt surdegsknäcke

God Morgon!

Åh, lyckan var total när jag vaknade denna morgon och visste att jag äntligen skulle få duka fram knäckebrödet som jag gjorde igår. Detta surdegsknäcke tillsammans med en fylld kopp av nybryggt kaffe. Mums! 

Knäckebrödet är glutenfritt och är även anpassat för IBS-magar. Det som jag älskar med att göra detta själv och inte köpa färdigt är att jag får valmöjligheten att krydda mitt bröd med kryddor som jag gillar. Kan även anpassa kryddor efter vad jag är sugen på vilket resulterar att jag inte tröttnar på smaken. Perfekt!

Det du behöver för att göra samma knäckebröd som ovan behöver du ha en surdeg. Sök på mina recept hittar du min glutenfria variant!

Ingredienser:

3 msk surdeg

1 1/2 dl kallt vatten

3-4 dl bovetemjöl

salt

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och låt jäsa i ca 8-12 timmar. Jag förberedde detta under morgonen så det fick stå och jäsa i ca 10 timmar. 

Sätt ugnen på 220 grader.

Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela degen i 8 delar. Kavla sedan ut degen till tunna runda formar (eller vilken form du vill). Var inte rädd att använda mjöl (tog rismjöl) för degen är otroligt kladdig. Lägg de runda knäcke-formarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite flingsalt samt eventuella kryddor. 

Grädda i ca 10-15 minuter tills knäcket har blivit hårt. Ta ut och låt svalna innan servering!

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

For the fries 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram