16 augusti 2021 |  Recept

Glutenfritt bröd med rödbetor och ärtröra

Under helgen fick jag även en stund att baka bröd! Lite av ett hallelujha moment och en stund som jag enbart gav till mig själv. Fick även frågan i helgen vad jag gör för att komma ner i varv och relaxa. Mitt svar är egentligen väldigt enkelt. Göra saker som jag tycker om och i den kategorin ingår att spendera tid i köket.

Jag testade ett nytt bröd som blev så otroligt gott och vill därför dela med mig av det.

Ingredienser:

1 dl majsmjöl
1 dl Durramjöl
3 dl rismjöl
3 dl havremjöl
2 tsk salt
1 msk psyllium
1 tsk xantangummi
2 tsk bikarbonat
1 msk chiafrön
2 msk pumpakärnor
1 dl hackad (kokt) rödbeta
7 dl mjölk (jag tog en vegansk potatismjölk)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda alla torra ingredienser i en bunke. Därefter rör ner resterande ingredienser och blanda väl!
Häll smeten i en smord brödform eller använd bakplåtspapper och ställ in formen i drygt 1 timma. Håll koll på brödet då det kan ta olika lång tid för olika ugnar.

Låt brödet svalna och vila i några timmar, gärna över natten.

Servera gärna med den goda ärt”röran” jag visat förut. Kokta ärtor mixat med fetaost, salt och peppar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Yesterday I was asked how I can know that my sensor shows the correct value, and how I can know for sure that it is correctly calibrated. Was surprised by that question at first, and I didn’t know what to answer.
I think I listen a lot to my body’s own signals and I trust more my own “signals” than the value I see on my screen. So, if I feel that the value in my phone doesn’t match with what I feel in my body 🤷‍♀️ well, then somethings is not right.

How do you do? Do you fully trust your sensor? 💕
...

A broken nail, an unexpectedly high bloodsugar, an extra correction and insulin to be picked up after I noticed I only had 11 units left in my insulin pen.

Well, it happens to the best 🌟 but life goes on after all 💕
...

Följ mig på Instagram