9 februari 2021 |  Recept

Glutenfritt bananbröd med pekannötter

Att addera pekannötter kan vara det bästa jag gjort! Ta mig tusan vad smarrigt. Jag är medveten om att det kan vara klurigt med blodsockret när det kommer till bananer, i alla fall för mig, MEN det är trots allt inte så många kolhydrater. Det är även för gott för att tänka på den delen. Gör, ät och njut!

Jag har ätit det i omgångar i flera dagar och kan liksom inte hejda mig.

Ha i massa pekannötter och ös på innan det ska in i ugnen!

När jag först skulle testa brödet hade jag på philadelphia och banan såklart, haha som den ”influenser” jag är…

När jag idag skulle ta en skiva körde jag på blåbär som jag nog tycker är snäppet godare än banan. Men som sagt, smaken är som baken 😉

Ingredienser // Ingredients:

3 st bananer // 3 bananas
8-10 färska dadlar // 8-10 fresh dates
4 ägg // 4 eggs
1 dl riven kokos + lite till toppig // 1 dl grated coconut + a little more topped
2 1/2 dl mandelmjöl // 2 1/2 dl almond flour
1 msk majsmjöl // 1 tablespoon cornmeal
2 tsk bakpulver // 2 teaspoons baking powder
3 msk olja // 3 tbsp oil
1 tsk vaniljpulver // 1 teaspoon vanilla powder
1 dl hackade pekannötter + några till toppig // 1 dl chopped pecans + some topped
flingsalt // Flakesalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader C. Klä en brödform med bakplåtspapper. Mixa banan och dadlar med stavmixer till en jämn smet i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl. Häll smeten in formen, strö över lite kokos och pekannötter. Grädda i mitten av ugnen, ca 45 minuter. Låt svalna i formen. Ta någon enhet insulin och njut för guds skull !

Do This:

Set the oven to 175 degrees C. Line a loaf pan with parchment paper. Mix the banana and dates with a hand mixer to a smooth batter in a bowl. Add the rest of the ingredients, mix well. Pour the batter into the mold, sprinkle with some coconut and pecans. Bake in the middle of the oven, about 45 minutes. Allow to cool in the mold. Take some unit of insulin and enjoy for god’s sake!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram