6 juli 2022 |  Recept

Glutenfria scones

Jag önska jag kunde säga att det börjar lugna ner sig men trots att många har gått på semester har det inte lugnat ner sig. Men, jag vaknade en aning tidigare denna morgon och kände att varför inte passa på att göra scones! miljarder år sen jag åt det sist så det var verkligen på tiden!

Precis ute från ugnen, de är sådär varma fortfarande. På med en klick smör som bara smälter. Första tuggan, det droppar lite smält smör ner för handen. En aning irriterande då jag var en bit bort från något att torka mig från. Men vad gör det. Det smakar ju gudomligt!

När jag väl hade torkat handen från smör, la jag även på lite sylt! Som jag njöt. Det borde du med göra, så här kommer receptet!

Ingredienser:

2,5 dl havregryn (glutenfria om du har celiaki)
ca 2,5 dl havremjöl (glutenfritt om du har celiaki)
2 dl rismjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk psyllium
50 g smör
3,5 dl valfri mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°C.
Blanda alla torra ingredienser väl för sig i en bunke.
Tillsätt smör och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna.
Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.
Låt degen svälla i ca 10 minuter.
Forma två runda bröd och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Skåra varje bröd i 4 delar med en kniv och nagga ytan med en gaffel.

Grädda i ca 20-25 min mitt i ugnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram