23 december 2017 |  Snacks

Glutenfria saffranspannkakor

Det är inte vilken lördag som helst. Dagen innan julafton och jag har knappt kunnat sova inatt. Är så exalterad över att vi idag åker hem till mamma och pappa och jag vet med säkerhet att julkänslan kommer att infinna sig så fort vi kommer dit! Innan jag börjar packa ner alla saker och julklappar som ska med har jag tagit mig från sängen till soffan med en magisk frukost. Glutenfria saffranspannkakor med lingon, hallon och choklad från Nick’s! Fungerar lika bra som mellanmål som till topping på frukosten. Äter den mest för att den är glutenfri men det skadar inte att den inte påverkar blodsockret allt för mycket jämfört med hederlig kexchoklad. 


Hur gjorde jag dessa pannkakor?
Jag mixade 2 ägg tillsammans med 1/2 dl mandelmjöl, 1/2 dl grädde, 1/2 tsk bakpulver, en knivsudd saffran, 2 tsk fiberhusk och 1 tsk sötströ. Stekte först några som blev misslyckade men efter ett tag fick jag in ”snittsen” och fick ett gäng riktigt goda pannkakor. Serverade kalaset med hallon, lingon och hackad kexchoklad. Och för att inte glömma den gyllene koppen, kaffe! 

Nu ska jag äta klart och göra mig redo för en bilresa mot julgranspynt och julmys!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

It is what it is, even in public 💙 #t1dlookslikeme ...

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Följ mig på Instagram