11 augusti 2017 |  Recept

Glutenfria fröbullar

Ojoj vad svårt det kan vara att få till det perfekta ägget. Jag är så satans kräsen när det kommer till kokt ägg. Hatar när det är för hårt kokt, ogillar skarpt när det är för löst. Lagom är bäst? Fick inte alls till ägget denna morgon men var så sugen på just ägg på mackan och nu när jag har tillverkat ett perfekt fröbröd så gav jag mig tusan på att göra det gott även om ägget hade en aning lös konsistens. Hur vill ni ha era ägg?

Det är fredag och solen är framme och dagen ser ut att bli mer eller mindre perfecto. Åter till mina fröbullar. Testa. Ni kommer inte bli besvikna.

Blanda 2 msk psylliumfrö, 1,5 dl blandade kärnor (solroskärnor, pumpakärnor och melonkärnor), 1 dl krossade eller hela linfrön, 4,5 dl kallt vatten i en bunke. Låt det stå i 1 timma. Blanda 1 dl kokosmjöl, 0,5 dl pofiber, 1 msk psylliumfröskal, 1 msk bakpulver, salt och blanda ihop dessa två skålar. Blanda väl! 

Sätt ugnen på 200 grader och forma 6-7 stycken bullar. In i ugnen i ca 30 minuter. 

Jupp, brödet är alltså utan socker, gluten, mjölk och äggfritt (dock inte pålägget). Så, det här brödet passar ju vem som helst! Ah fasen vad jag kan ibland. Massa nyttigheter och så gott. Lägg på favoritpålägget och du har skapat en magisk frukost och en bra start på dagen. 

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram