10 september 2018 |  Mat

Glutenfri pizza och valvaka

Det blev en riktigt spännande valvaka igår och det är fortfarande en spänning som råder över Sverige. Hur ska det bli? 

Vi bestämde oss för att skippa restaurangmaten och göra vår egna pizza kvällen till ära. Och det har aldrig varit en höjdare för mig då jag har svårt att hålla mig till enbart några ingredienser. Alltså, jag öser på med allt gött vilket har resulterat i en oätbar pizza. Nåväl, det var ju hundra år sedan och tiderna förändras, som tur är. 

Jag hade en pizzadeg från Pop Bakery som jag tog fram några timmar innan då den var fryst.

Vi gick och handlade ingredienser till en så kallad pizza Bianco. En vit pizza då jag har helt plötstligt fått avsmak från tomat på pizza.

På med diverse pålägg. Olivolja, kronärtskockskräm, lök, fetaost, zucchini, salt, cayennepeppar, chili och vitlök

Sen åts det pizza med ruccola och tomater medan vi tittade på valvakan. Såhär borde jag spendera alla mina söndagar. Så himla trevligt. Fick några frågor om blodsockret och glutenfritt. Och jag hoppas att ni mina kära läsare vet om att jag fick celiaki tillsammans med min diabetes så jag kan tyvärr inte jämföra. Det viktiga att ni tar med er att glutenfritt inte innebär nyttigare samt att du får inte ett ”bättre” blodsocker genom att byta ut det vita mjölet till ett glutenfritt mjöl. Det är ofta mer kolhydrater i glutenfritt mjöl jämfört med vanligt vetemjöl. 

Det jag tycker fungerar bättre för mig är att baka eget bröd på t.ex. bovete, ris-, majs- eller havremjöl. Och såklart att det smakar godare än köpt glutenfritt bröd. 

Smaken är som baken helt enkelt.

/Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram