2 december 2020 |  Snacks

Glutenfri mjuk pepparkaka

Nej men hallå?! Jag som aldrig egentligen bakar något annat än bröd eller lagar storslagna maträtter gav mig på att göra en mjuk pepparkaks-kaka. Anledningen till varför är nog för att jag inte äter sötsaker eller bjuder hem fölk på fika. Resultatet blir bara att jag får slänga det till slut och det är ju tråkigt och ett slöseri. MEN! Pepparkakor äter jag så jag tänkte att detta skulle passa mig perfekt. Och ja, jösses så gott.

Jag slog på stora trumman och gjorde min egna lingonsylt. Vilket var svin-enkelt. Jag bytte därmed ut strösockret mot Nicks ”socker” och det blev en succé.

Ingredienser//Ingredients:

100 g smör // 100 g butter
2 dl Nicks socker // 2 dl sugar or sweetener
2 ägg // 2 eggs
1 1/2 dl gräddfil // 1 1/2 dl sour cream
1 1/2 msk pepparkakskrydda // 1 1/2 tbsp ginger spices
1 tsk bikarbonat // 1 tsp bicarbonate
3 dl glutenfritt mjöl // 3 dl glutenfree flour
1 dl lingonsylt // 1 dl lingonberry jam

Gör så här // Do this:

Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen och vispa till en pösig smet. Rör ner gräddfilen och blanda därefter ner pepparkakskrydda, bikarbonat och mjöl. Rör ner lingonsylten också sist.
Smöra en form eller ta ett bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda i 40-45 min på 175 grader.

Nu till det svåra, vänta tills kakan blivit sval. Nu kan du skiva upp en skiva och äta! Hurra!

//

Whisk butter and sugar puffily with an electric whisk, then add the eggs and whisk to a puffy batter. Stir in the sour cream with a spatula. Mix gingerbread spice and bicarbonate with the flour mix. Turn the flour mixture, a little at a time, into the egg batter and stir to a lump-free batter. Stir in the lingonberry jam. Grease a mold that holds 2 liters and sprinkle over grated coconut, pour the batter. Bake on the seam at the bottom for 40-45 minutes, 175 degrees.

Now for the hard part, wait until the cake has cooled. Now you can slice up a slice and eat! Hurray!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram