6 januari 2020 |  Recept

Glutenfri Kavring med smak av kaffe

När det kommer till bröd och jag får frågan om vilket bröd som jag saknar mest efter det att jag fick min diagnos, Celiaki. Svår fråga kan jag tycka då det är så otroligt många år sedan, 18 år. Men generellt kan jag bli avundsjuk på t.ex. kunna ta en croissant med en kopp kaffe. För det ser så gott ut. Men annars saknar jag mest variationen av bröd. Därav tror jag min kärlek till just bröd föddes.

Jag fick se en matkreatör i flödet på instagram under gårdagen och hon hade tillsatt kaffe i sitt bröd. Jag gjorde om receptet så det skulle passa det ”svenska” ingredienslista och jag gjorde det glutenfritt, ofc.

Ingredienser:

25 jäst
3 dl kaffe, fingervarmt
2 dl vatten, fingervarmt
3/4 dl mörk sirap
1 msk rapsolja

200 g teffmjöl
60 g bovetemjöl
30 g Fiberhusk
2-3 msk hela linfrön
2 tsk salt
2 tsk brödkrydda

Gör så här:

Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt fingervarmt kaffe och vatten, mörk sirap och rapsolja. Blanda i resterande ingredienser i en bunke och tillsätta alltsammans till degvätskan. Använd en vettig visp och rör runt ordentligt, arbeta degen med vispen i ett par minuter och se till att få med allt, även det som ligger i botten.

Ta fram en brödformen. Du kan antingen olja formen eller trycka ner ett bakplåtspapper, som jag gjorde, det känns mer enkelt sen närbrödet ska ut ur formen.

Häll i degen i formen, släta till ytan och pudra över lite mjöl. Täck med plastfolie och låt jäsa i 60 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°.

Ställ in brödet på nedersta delen, sänk värmen till 200° och grädda brödet i 60-70 minuter. Låt svalna helt, helst över natt, innan du skär i det. Brödet går fint att skiva och frysa.

Brygg en kopp kaffe, skiva upp en skiva bröd, på med smör och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

This is how every Monday should feel and be like 🖤🤍 A party 💃 ...

Följ mig på Instagram