22 november 2021 |  Mat

Glimtar från helgen

Förra veckan var det så mycket jobb att när fredagen kom var jag helt slut. I både kropp och huvud. Kanske inte så konstigt heller med tanke på att det känns som natt redan när klockan är 16. Hur ska jag (vi?) klara oss? Jag känner direkt att energin inte riktigt är som den brukar och vissa dagar tycker jag det är så jobbigt med mörkret.

Nåväl, fredagen kom och min vän Amanda från Australien hade födelsedagsparty i Gamla Stan!

Hennes favoritställe är Geronimo’s och det är ett riktigt bra ställe som har svingod tacos!

Inte mycket bilder som togs men tyckte detta var så komiskt när jag frågade om salt. Hon tvekade och sa att hon skulle ”lösa” det. Haha, ja tack.

Under kvällen kom fler och fler av Amandas vänner och stället är inte så stort. Så vid 21-tiden bestämde jag mig för att bege mig hemåt och se något på Netflix när jag såg att min datorsladd inte fungerade. Jag som köpte en ny sladd i oktober…

Lördagsmorgonen kom och när stan öppnade var jag där! Killen som hjälpte mig sa att om din katt är ”på” sladdar kanske du kan ta denna variant för enbart 300 kr.

Sagt och gjort! En billig sladd tänkte jag vilket kändes skönt då jag precis köpt ny vinterjacka som kostade lika mycket som min älskade Balthazar som älskar att paja mina sladdar.

Efter att ha testat jackor i timmar, sprungit och bytt sladd sjönk blodsockret. Eller ja, hungern var nog det som egentligen talade. Då är korv så himla gott! Ser lite slabbigt ut och ocharmigt men jag kan inte hjälpa det.

Jag åkte hem i lugn och ro och såg fram emot en lugn lördagskväll. Men när jag kom hem, skulle ladda datorn med min ”nya” sladd fungerade den inte.

Blev först skitsur men åkte fort som tusan in till stan IGEN för att hinna köpa en riktigt sladd från Apple innan de stängde.

Om jag var trött när jag kom hem? Jo tack

Ett glas vin och sen var jag redo att sova.

I söndags tog jag det lugnt. Skulle äta lunch med Emma inne i stan och bestämde mig för att innan det köpa julkaffe och julte på NK. Kan tycka att de gör så himla goda varianter att det är värt priset. Så mumsigt!

Jag föreslog ett ställe mitt i centrala Stockholm jag passerat många gånger men aldrig testat. Det jag inte visste var att servicen skulle suga rejält. Vi fick först in vår mat 2 timmar efter att vi anlänt. Då är jag glad att jag inte tar insulin innan jag fått min tallrik.

Det var många sura miner från mig till personalen och kan tycka att de skötte sig rejält jävla uselt. Första personen som skulle ta vår order skrek om att det var andra dagen på jobbet och kunde inte svara på om köttbullarna innehöll gluten eller inte. Blev så förvånad över bemötandet.

Därav blev det en sallad som faktiskt var förvånansvärt BRA och liknade den som finns på Tures!

När notan kom, bad vi om att få rabatterat då efter allt som hänt. Om vi fick det? Nej. Orkar inte ens försöka återberätta men jag kommer aldrig gå dit igen.

Jag traskade hemåt efter en helt underbar helg! Kände att jag är så glad över så mycket och att det snart är jul!

Nu är det ny vecka och det var kallt när jag gick till kontoret i morse. Frost och minusgrader. Nu hoppas jag att min nya Fjällräven jacka kommer denna vecka, så jag slipper frysa.

Det är en lugn vecka och det ska bli skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram