29 april 2019 |  Mat

Från Genua till Florence

Italien, älskade Italien. Vilket land att uppleva. Är så glad att vi hyrde bil och åkte runt lite trots att det blev en extra tur sista dagen. Det är så vackra miljöer som inte går att uppleva annat än där.

Vi bodde på hotell första natten i Genua och efter att alla hade vaknat, ätit frukost, gick vi ut för att spendera förmiddagen där.

Kan vi alla bara se hur fantastiskt vackert det är. Hela staden var som ett stort ”instagram” flöde, haha!

Det finns ett känt akvarium precis vid hamnen men kön var inte nådig. Vi valde att gå in i det lilla växthuset och titta på färgglada fåglar, vandrande pinnar och, ja, korrigera blodsockret.

Några timmar senare kom kaffesuget och Italien serverar så sjukt jäkla bra kaffe! Cappuccino för min del då jag var en av förarna och öl för de andra

Innan hade vi bestämt oss för att åka till en restaurant ungefär 3 mil från Genua för att äta lunch. Det var verkligen en upplevelse att se alla berg och olika miljöer som vi kom till under tiden!

Staden, eller byn som vi kom till heter Chiavari och även om vädret inte riktigt var med oss kändes det så himla mysigt och trevligt. Stenstrand och massa restauranger som låg precis vid havskanten

Mat. Att ha diagnosen celiaki i Italien är ingen höjdare faktiskt. Trots att vi gick till en fin-fin restaurang fanns det inte mycket jag kunde äta. Jag tog fisk (som jag inte har bild på) och denna risotto var inte heller mycket mer än vacker på bild. Tråkigt men kul att testa nytt!

Efter en skral lunch och några glutenfria kex senare begav vi oss mot Florence! Ett litet kaffestopp på vägen (ännu en god kopp kaffe) och lite frisk luft. Blir så rastlös av att sitta i bil och tycker det är skönt att stanna många gånger för att sträcka på ben och rygg!

Solen kom och vi alla njöt där, mitt i Toscana någonstans på vid en bilmack!

Vi kom till Florence runt 18-tiden och checkade in på vårt Air-bnb rum efter en lång bil-resa. Det förälskelse som fann sig inom mig när jag fick se att vi skulle bo precis här (bilden) var så underbar. Det var som att bli kär på nytt och hela atmosfären vad gudomlig!

Något som jag verkligen tänkte på under tiden som vi satt i bil så mycket var att det är så mycket enklare att korrigera blodsockret med injektioner än när jag hade pump. Jag höjde mina doser en aning då jag knappt rörde på mig och kunde trots en del ”höga” värden korrigera det väldigt simpelt.

Hur tycker ni att det fungerar med blodsockret när man inte är lika aktiv som vanligt? Problematiskt? Enkelt?

Vad och hur det såg ut i Florence kommer i nästa inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram