7 mars 2018 |  Frukost

Frukost

Tjena och godmorgon!

Jag skrollade igenom min bildmapp i morse och hittade en massa bilder från förr. Så mycket goda frukostar som jag styrde med och fotade. Vad hände? Det är verkligen ett minne blott och idag blir det oftast frukost on the go. Tänk vad tiden förändrar vissa rutiner. Idag har jag inte tackat nej till ett nybakat bröd eller en skål med choklad-granola och banan. Istället sitter jag med en traditionell frukost, fil och flingor. Inte super-exiting.

På tal om frukost så blev jag helt ställd när jag igår såg en uppdatering, eller en fråga till andra diabetiker ”Är detta en bra frukost för en diabetiker?” och sen en bild på äggröra, bacon och prinskorv.

Det var så många som hade kommenterat om både det ena och det andra att jag själv valde att skriva en kommentar. Vad är egentligen en bra frukost? Är det inte upp till var och en att avgöra, eller behövs det en bekräftelse på att det ”man” äter är bra? Och varför uttala sig om till tusentals diabetiker om olika typer av dieter och kostval? Det är för mig väldigt onödigt. En hets om kolhydrater och fett som i min värld är konsig.

I stora drag är väl en bra kost varierad? Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram