23 april 2020 |  Recept

Friterad kapris med rostad Amandine potatis och vitlökssås

Nej men hej hopp! Kom hem efter en eftermiddag i solen och ett glas vin i gamla stan. Var så hungrig och styrde precis upp typ världens goaste rätt.

Potatis i all ära men detta är alltså första gången som jag friterat något i kastrull. Förstå mig rätt, att fritera känns läskigt och obehagligt men just idag kändes det lugnt. Kanske var ett glas vin i kroppen det som behövdes?!

Nåväl. Koka potatis, fritera kapris, svep ihop en vitlökssås och sommaren är räddad till all grillad mat.

Såsen är sååå god!

Friterad kapris är så enkelt att du kommer bli förvånad!

Jag tror jag hann få i mig halva satsen av potatis för det gick liksom inte att sluta äta. Så gott är det. Och det bästa? Påverkar inte blodsockret så mycket. Nej, men jag är själv i chock tror jag, haha!

Receptet hittade jag på coop.se och ja, hejdå

För såsen// To make the sauce:

1 1/2 dl majonäs // 1 1/2 cup mayonnaise
1/2 dl crème fraiche // 1/2 cup creme Fraiche
1 finriven vitlök // 1 garlic clove, finely grated
2 tsk hackad persilja // 2 tablespoons finely chopped parsley
salt

Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Fördela potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa varje potatis lätt med en gaffel. // Set oven to 225 °. Boil the potato in salted water. Pour off the water and let off steam. Divide the potatoes on a plate of baking paper and lightly crush each potato with a fork.

Ringla över olja, strö över salt och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör ihop alla ingredienser till vitlökssåsen och smaka av med salt. // Drizzle with oil, sprinkle with salt and pepper. Roast in the middle of the oven for about 20 min. Stir together all the ingredients for the garlic sauce and taste with salt.

Hetta upp olja i en kastrull och häll i avrunnen kapris. Fritera 5–8 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Klicka såsen över potatisen och strö på kapris precis vid servering. // Heat oil in a saucepan and pour into drained capers. Fry for 5–8 min. Pick up with a spoon and let it drain on paper towels. Click the sauce over the potato and sprinkle with capers right on serving.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram