17 januari 2022 |  Recept

Fritera, vintips, recept och en solig helg!

Jag har tappat det lite här tror jag. Sedan allt drog igång igen efter nyår har jag inte prioriterat bloggen. Får känslan av att ni med kanske inte är här lika mycket?

Jag tänkte nu uppdatera er om att jag lever, är trött (måndag), men så otroligt glad efter en väldigt bra helg!

I fredags efter jobbet var jag bjuden till en aw. En after work som inkluderade massa vin och bruschetta! Denna bruschetta serverades tillsammans med den godaste burratan jag ätit och den där karamelliserade löken ska vi inte ens prata om. Jösses så gott!

Här har ni två otroligt lyckliga brudar som inom några sekunder högg in i den fantastiska måltiden!

I lördags testade jag min nya pjucks! Nej men titta! De är förvånansvärt bekväma och jag kände mig så himla snygg! Det blir inte en retur som jag hade tänkt när jag beställde dom. De är för snygga!

Jag begav mig in mot stan och Östermalmshallen för en titt och hopp om inspiration till kvällens middag.

Dyra men bland de godaste glutenfria kexen jag ätit. Jag har visat er dessa tidigare men de är verkligen värda att få synas mer på mina kanaler! Köp!

När jag hade kommit hem hörde Emma av sig och ville ses på vin. Självklart! Då hon var lite sen började jag att smutta själv på kanske mitt nya favoritvin, från Frankrike, nämligen Sencerre. Det kommer från Loire och ska försöka att kanske beställa det hem till mig i vår!

Då jag efter vår otroligt härliga eftermiddag som sedan gick över till att bli kväll hämtade jag ut min fritös jag la beställning på i veckan. Tanken var att göra en mer fancy rätt men då, vad jag antar var vinets förtjänst, glömde jag bort hälften av alla ingredienser och fick helt enkelt göra pommes frites. Jag blev inte ledsen över det. För jag älskar verkligen pommes!

Söndagen blev en riktigt lugn dag. Tapas till frukost? Ja. Så himla gott.

Senare under dagen fick jag äntligen tummen ur och gjorde det jag skulle gjort i lördagskväll. Nämligen friterade räkbollar.

Innan fritering.

Nu så!!! Jag var så spänd på resultatet!

Alltså. Detta kommer jag göra fler gånger. Det blev så gott och jag är förvånad över att jag lyckades!

Vill du med göra dessa?

1 burk räkor i lake
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 cm ingefära
1 tsk sesamolja
1/2 tsk fisksås
1 tsk soja (japansk)
3 msk creme cheese
2 msk kimchi

3 dl panko
2 ägg
olja till fritering

Låt räkorna rinna av i en sil. Finhacka under tiden salladslök och kimchi. Riv ingefära och vitlök och lägg allt i en skål. Häll i sesamolja, creme cheese, soja, 2 tsk panko och räkorna. Blanda allt väl!

Forma till bollar och vänd de först i panko, ägg och panko igen. Fritera antingen snabbt i en stekpanna med rapsolja eller i fritös som jag. De är klara när alla sidor är frasiga!

Servera genast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

@saramoback

It scared me when I read this report about how much information the Swedish people know about type 1 diabetes. The report was showing that most people know very little or nothing about the disease, despite the fact that type 1 diabetes is the most common, life-threatening and serious disease.

I know that sometimes I want to beautify the disease because it makes me feel better living with it, but that doesn’t mean that I do’nt want a life without this disease. Diabetes for me sometimes causes problems that I would have liked to have done without. A life without diabetes would have been optimal, but I first believe that a more understanding would make it much easier. And now I mean understanding from everyone, even from the HCP.

The risk of developing mental illness is three times greater in young people with type 1 diabetes than in healthy young people. The risk of developing an eating disorders is twice as high in women with type 1 diabetes compared to women without diabetes. This is just a small part of the big picture
...

how to get up a low blood sugar? you sit down in the sun, and order caponata with french fries 🥂 problem solved 🤌🏻 ...

I couldn’t be more happy it is Friday! It’s been a tough week mentally to just make everyday life “stick” together (if you know what I mean).
I look forward to a weekend with, among other things, raise awareness about type 1 diabetes 💙 but tonight, I will absolutely it will be one, maybe two glasses of wine 🥰🙏
...

Följ mig på Instagram