24 juli 2015 |  Diabetes

Fredagstankar

”Beslut som ska fattas, information som ska tas in, viktiga
avgöranden. Dagligen utsätts vi för situationer då vi ska
fatta mer eller mindre avgörande beslut. Inte undra på att
det ibland känns övermäktigt när man ska bestämma sig
för viktiga vägval.”

Om att välja rätt/smart. Varje dag gör en enskild person massvis med val. Tusentals val. Från den punkt när du slår upp ögonen tills du igen stänger ögonen vid dagens slut. Diabetes är en sjukdom som inte går att ta semester ifrån. Oavsett hur stor den drömmen är att en dag få vakna och slippa bry mig. Även om det kan låta deppigt nu så tror inte jag att jag kommer få uppleva att en dag få bränna upp skiten och dansa ”jag-är-fri-från-diabetes” dansen.

Alla val som jag gör varje dag har jag alltid min sjukdom i baktanken. Det kanske inte alltid som jag tänker specifikt på det. Oftast mer undermedvetet. Kanske för att jag innerst inne gör ”medvetna” val där min sjukdom inte kommer påverkas negativt.

Det finns inte i min natur att jag skulle göra något eller utsätta mig för något som min kropp påverkas negativt av. Även om det kanske slutar med ex. högt bs så har jag lärt mig något utav det och förhoppningsvis till nästa gång veta hur jag ska agera.

Att få må bra är ovärderligt. Hur jag lever mitt liv nu kommer påverka mig senare i livet. Med en sjukdom som diabetes typ 1 finns det lite fler risker och komplikationer och därför kan det vara lite extra viktigt att ta hand om sitt liv.

Ta hand om er därute. Fokusera och släpp  inte energin till att det kan alltid bli bättre. Du är viktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram