28 juli 2015 |  Diabetes

Från min sida

Jag må ha en ”lätthanterlig” sjukdom. Det är vad jag har fått höra i alla fall.  

Kan det hela bero på att jag har en bra inställning till livet? Alla personer kanske inte har samma förutsättningar vid samma sjukdom? Gener och miljö kanske spelar in? Livet går i vågor. Ibland är det lugnt vatten och ibland är det kraftiga strömmar som gör att man nästan drunknar. Vissa dagar går det på räls och andra dagar känns det krokigare än vanligt.

Jag tror att grunden i att fixa livets svårigheter beror på vad för grundinställning man har. Jag kan inte varje gång det kännas tufft att tänka på ”andra-som-har-det-värre-än-jag” och försöka intala mig själv att jag borde vara lycklig då jag har ett liv utan speciellt ”svåra” problem. Men det är fruktansvärt svårt ibland. Jag har ju bara mig själv att jämföra mig med.  

Men ingen förutom jag själv vet hur mycket jag egentligen kämpar. Varje dag. Med att må så bra som jag bara kan. Det ligger nog mer tid än vad ni kan tro bakom alla bra värden och det stora leendet på mina läppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

When I was diagnosed with t1d (I was 13 years old) it was a huge shock (no shit..). I didn’t know how to react and I barely knew anything about diabetes as a condition. It’s a lot to take in!
What helped me to come to terms with it, reassured me that it wasn’t the end of the world, was the help I’ve got and still got from my closest (family and friends).

You can live a normal, healthy life, do anything you want to. Behind it all - you just need to keep an eye on your diabetes ❤️

#diabetes #t1d #t1dlookslikeme #type1diabetes #dexcomwarrior #diabetic
...

Följ mig på Instagram