22 november 2019 |  Event

Från barn till vuxen

Igår hade jag styrt ihop ett väldigt intressant och viktigt event/föreläsnigskväll tillsammans med Rubin Medical på Södersjukhuset för föräldrar med Barn med Typ 1 Diabetes. Jag bjöd in Petra Morgård, leg. diabetes-sjuksköterska på Linköpings Universitetsjukhus som fick för några år sedan sin son diagnostiserad med typ 1 diabetes, samt Anna Lena Brorsson, Diabetesspecialist från KI som arbetar med projektet Stepstone. Ett projekt för att övergången från barn till vuxen avdelningen ska bli så bra som möjligt.

Jag fick ett gäng med Peter Jihdes och Mia Mellströms bok ”Stick” som vi sålde tillsammans med ”Hjälpredan” och även våra Blå Knutar! Till detta bjöd vi på kaffe/te och barer från Nick’s samt Get Raw! Så himla bra och poppis!.

Petra Morgård började kvällen med att föreläsa om hur det är att vara diabetessjuksköterska samt mamma till en son som har typ 1 diabetes. Det var otroligt rörande och jag kan inte förstå vilket driv och engagemang som fann sig hos henne. Det är viktigt med personer som Petra att komma fram och prata om sitt perspektiv och även till sina kollegor.

Vi hann med en bild innan hon var tvungen att åka tillbaka till Linköping! Tack för att du ställde upp Petra! Power!

Kvällen fortsatte med Anna Lena Brorsson. En mycket intelligent person med ett stort driv i projektet ”Stepstones”. Läs mer HÄR

Ett projekt som jag är glad av att få höra mer om då jag minns själv den omställning när jag gick från barn – till vuxenavdelningen. Detta var väldigt intressant och jag hoppas att fler engagerar sig, som föräldrar, och även de barn som inom några år ska göra denna flytt. Det är viktigt att inte bara se till alla siffror (hba1c etc) utan även hur det psykiska välmåendet är.

Här har ni Anna Lena, Nina (ordförande i barndiabetesfondens lokalförening i Stockholm) och jag! What a dream-team!

Efter att Anna Lena hade föreläst blev det väldigt intressanta diskussioner och en härlig pratstund mellan föräldrarna och det uppskattas så otroligt! Det är viktigt enligt mig att kunna ställa frågor till föreläsarna och att ta plats. För det är ju det som är verkligheten. Det är för oss som projektet i detta fall görs. För att våra ungdomar ska må så bra som möjligt trots en kronisk sjukdom!

Vilken fantastisk kväll vi hade och jag är så glad att vi fick ett härligt engagerat gäng som dök upp trots ett ganska så trist väder 😉

Stort tack till Rubin Medical och Nina som var och är min härliga vapendragare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram