20 december 2021 |  Lunch

Ett svep från helgen

Mycket tid har spenderats utanför hemmet och det har varit skönt, roligt och underbart. Jag fick ”leverans” av en fungerande dammsugare i fredags av pappa vilket underlättade hela livet kändes det som. Jag må vara kanske en aningen pedant men att inte kunna ha dammsugit på 2 veckor har varit tufft. Men nu, äntligen kan jag ha ett hyfsat städat hem igen!

Här precis efter att pappa lämnat dammsugaren. Glad. Haha!

Efter att ha checkat ut från allt som har med jobb att göra slog jag mig ner på baren på Söder för att hänga med mina nya vänner! Fy tusan vad trevligt. Stammis pris på gott vin och nya konversationer. Där kommer jag hänga många gånger framöver. Redan planerat att gå dit på onsdag för att få höra om deras ”personalfest” haha

Senare på kvällen lagades det pizza. Denna pizzadeg är att rekommendera om du gör glutenfri pizza.

Jag bestämde topping.

Chevre, honung, fikon, valnötter. Bästa kombinationen enligt mig. Till det: Vin och glögg. Så trevligt!

I lördags blev det julshopping! Jag drömde mig bort till mitt framtida hem. Herregud så mycket fint det finns och jag blir så sugen på att byta upp min lägenhet mot en mycket större och kanske mer modern. Eller, egentligen är jag kanske mer sugen på att göra om mitt kök. Behöver bättre arbetsyta osv.

När vi storsade omkring på NK slog det mig, igen. Att det som tynger mig mest i vardagen är att jag har celiaki. Det är mer ”jobbigt” än att jag faktiskt har diabetes. Någon som håller med eller kan relatera? För HUR GODA ser dessa saffransbakelser ut ?! Nej men jag är så avundsjuk på er alla som kan äta dessa…

När julshoppingen var nästan klar bytte jag ut brorsan mot Josefine! En fika i Gamla Stan och vi betade av allt som hänt och skett sedan i somras. En hel del <3

Kvällen blev lugn och skön. Film? Till mig lycka såg jag att Äntligen hemma visades och jag bänkades. Fasiken vilken mysig film och en typisk ”julfilm” som ska ses varje jul, enligt mig

Söndagen börjades med frulle. Kaffe, rostad toast med ricotta, fikon (som blev kvar från i fredags), valnötter och så en skvätt honung. Just ja, ett kokt ägg med

Mötte upp Emma inne i stan och julhandlandet fortsattes. Tills vi inte orkade mer. Sen lunch slår aldrig fel!

Detta ställe var riktigt bra och vi berömde vår servitris med massa härlig feedback. Hon blev så glad, genuint glad vilket vad kul att se!

Är ni bra på att ge feedback eller kritik på restuarng?

Jag försöker verkligen att visa uppskattning eller ge konstruktiv kritik så gott jag kan och orkar. Inte alltid det lättaste när man är missnöjd men desto roligare när man faktiskt är nöjd och när man blir positivt överraskad!

Kvällen spenderades hemma i lugn och ro. Lite chips och en kopp te fick bli veckans final!

Nu går vi in 100% på julen och som jag längtar. Ska försöka checka ut från allt under julen. Vi får se hur det går 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram