7 juni 2022 |  Mat

En paus

Denna långhelg har varit bra. Jag märkte det idag då jag blev påmind om att jag har en operation som ska planeras in. Suck. Nu är allt som ”vanligt” och jag måste försöka att hantera mina tankar samt lägga energi på saker jag inte har planerat in att lägga min energi på. Oavsett vad så måste denna operation göras men just nu vet jag inte mer än att en hälsodeklaration är inskickad. Så, vi tar en titt på dagarna där det har fokuserats på allt annat än detta, dvs god mat, vänner och skratt!

Fredagen var det en dejt inbokad. Han var från Frankrike närmare bestämt Cannes! Det var en trevlig kille med nog lika mycket energi som jag vilket jag uppskattar! Då jag visste att jag skulle upp tidigt på lördagsmorgonen blev det även en tidig kväll för min del.

Vid 8.30 stod jag redo utanför Ninas lägenhet för att samåka till Rimbo! Barndiabetesfonden skulle vara på plats då det var Barnens dag i Rimbo! Det var så kul och vädret var verkligen helt fantastiskt!

Bredvid oss stod Moderaterna och dela ut glass. Ja tack!

Det bästa av allt måste vara att det helt plötsligt från från högtalarna ropades ut att Barndiabetesfonden skulle komma upp på ”scen”. Lions som hade bjudit in oss gav över denna check och vi alla blev mållösa. Det var så himla fint och generöst! Tänk att det finns genuina personer som vill göra väl och som har förstått allvaret i att pengar till forskning behövs!

I Stockholm igen! Kom precis tillbaka till Stockholms maraton som pågick, vilket jag gömt bort… tog ett tag att ta sig från centralen hem till mig. Men vädret som sagt, det gjorde inte så mycket då jag kunde strosa mellan alla smågator hemåt.

Kvällen kom och ja, rosét korkades upp

Tillsammans med chips och choklad! Så trevligt!

Söndagens goda frukost dukades fram. När det kommer till pålägg så är jag ganska färglös och vill ha det ganska så enkelt. Men, något jag har glömt bort är Port salut! Den osten är ju faktiskt sådär precis lagom och smakar så gott på en rostad macka med smör.

Mötte upp Stina som jag lärde känna på dagis för GLASS i SOLEN! Nej men hur trevligt!!! Vi köpte glass från Sticky Nicky och jag valde smaken ”Chokladboll”. Den var typ det godaste jag ätit och då är jag inte person som älskar glass. Men den slank ner otroligt lätt!

Efter några timmar av skratt, tårar och kramar så köpte jag en fin klänning som jag kan tänka mig ha på midsommar!

Till kvällen stod jag för detta helt galet enkla men ack så goda rätt. Baguette, N’duja, tomater och anchovis – receptet hittar ni på min Instagram!

Nationaldagen! Jag mötte upp Solveig och Josefine på Mr French. Vädret var halvbra men det stoppade oss inte! Vi skålade och firade in Sveriges nationaldag med ett glas rött för mig och Sollan och ett glas Odd Bird för Josefine som är gravid!!!!

Vi satt i många timmar och babblade, precis som vanligt vilket jag verkligen älskar. Dock blir det nog inga fler besök på Mr French då servisen verkligen sög. Så otrevlig personal och så icke tillmötesgående. Tur att sällskapet vägde upp besöket!

Under kvällen kom jag på att jag inte smakat donkens ”nyhet” (är väl kanske ingen nyhet längre) pommes med tryffel mayo och parmesan. Hade ruggigt höga förväntningar men jag måste nog tyvärr säga att det inte var en hit. Det blev liksom för gojsigt och för mosigt. Förstår ni mig? Då föredrar jag hellre pommes frites som man kan doppa själv i någon sås. Men det var absolut inte äckligt =)

Hoppas ni också haft en bra långhelg!

2 kommentarer till “En paus”

 • Hej Sara!

  Jag tänkte tipsa sig om Tandems insulinpump med Control IQ, den är perfekt, ej låg och ej hög genom nätterna utan blodsocker ligger rakt på 5. Jag tror du hade otur när du testade Medtronics pump då den är känd för att vara katastrof, jag själv använde den men sensorerna var katastrofala och pumpens teknik funkade ej som den skulle. Tandem har lyckats. Mitt diabetesliv är så mycket lättare och jag ligger 97 % in range. Du måste testa denna pump! Jag tänker knappt på min diabetes längre tack vare denna pumps funktioner!

  • Hej Malin! Tack för ditt tips. Idag finns det faktiskt inga skäl för mig att byta till pump då jag knappt tänker på min diabetes idag och jag har väldigt bra värden 🙂 Men ska absolut ha det i åtanke om det skulle ändra sig 🙂 Kram

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  @saramoback

  For the fries 🔥💙 ...

  Följ mig på Instagram