3 april 2020 |  Diabetes

Du kommer inte bli tjock

Jag har några få vänner som jag inte tror vet om mitt förflutna. I ätstörningsträsket som jag var i (och kanske ibland, fortfarande är kvar i). När vi tog en promenad i solen och pratade om såklart Corona och hur vår vardag ser ut fick jag frågan ”har du gått upp i vikt sedan du började jobba hemifrån”.

Jag blev ställd först över frågan men svarade med självförtroende att kroppen förändras inte på så kort tid och att jag inte lägger så stor fokus på om jag gått upp i vikt eller inte.

Hela den grejen fick mig att börja tänka igen och på de meddelanden jag får på DM. Det är många som har en oro, ångest och något form att hat till sin kropp. Speciellt nu när de flesta jobbar hemifrån, andra är helt ”lockdown” osv.

Men är det så att du inte har varit en marathon löpare och sprungit maraton och nu helt plötsligt har en sängliggande vardag – Ja, då kanske kroppen kommer att ändras. Som en ”vanlig” person kommer kroppen att anpassa sig efter hur du lever och även om du äter samma mängd mat nu som innan, kommer din kropp inte att ändras speciellt mycket, eller ingenting alls.

Jag tror det sitter väldigt mycket i hur media och social media vinklar allt med så kallad ”hemma-träning” och ”så här kan du förbränna flest kalorier när du är hemmastadd” osv. Ni förstår. Det är vinklat på ett helt sjukt sätt.

Vår kropp är helt otroligt uppbyggd och jag kan lova dig att din nya vardag i några veckor inte kommer göra någon skillnad. Det som kan vara svårt är att hålla blodsockret stabilt när det kanske blir en mindre aktiv vardag men det är något som du och din kropp kommer att lösa tillsammans. Tålamod. Det tog mig ungefär två veckor innan jag hade hittat min nya dosering och hur jag mycket/lite jag skulle ändra. Men det går. Det kommer gå för dig med! jag lovar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do you feel that you find joy in your everyday life? I get a lot of questions about how I can find joy and energy despite everything that happens. It has been tough at times and it will be so in life. Life goes up and down.During the year, I’ve thought a lot about what makes me get up again. The simple answer? There are no alternatives. I refuse to give up.You are here and now. Create a meaning based on where you are today. We know nothing about the future and the only thing we can do is create conditions for ourselves 💕
...

Think about how many times food has connected you to people you love. Think about those times when diabetes has connected you to new people around the world and to new experiences. To have a “perfect” life with diabetes doesn’t exist, just the same for those without diabetes. But with managing your diabetes in the best way you can, life with diabetes doesn’t mean that you can’t eat what you like!
 The important thing is not that you try to achieve a "perfect" healthy life, exercise the most or eat what everyone else does. The important thing is that you strive to find the balance that actually works in your everyday puzzle together with the right tools 💕 #t1dlookslikeme
...

This weekend was all about to relax and to just feel good! And it went really good! ✨I’ve talked to a few people that are new to my life (which I love!!) and we discussed how life with t1d can be so complexed. And I think we need to talk more about the importance to listen to ourselves. It’s important to learn what’s well-being means for you. Life sucks sometimes - it’s normal, and a lifestyle change needs to be based on consideration- not punishment 💕 and this is for me and for you who also have diabetes!
...

Följ mig på Instagram