19 februari 2020 |  Diabetes

Du går inte upp i vikt av insulin

Insulin orsakar inte viktökning. Insulin tillåter din kropp att fungera precis som den är avsedd för. Utan insulin finns kommer din vikt att minskas eftersom kroppen inte mår bra (tänk på hur viktminskning är en symptom för så många före en typ 1 diabetes – diagnos!) Så, när någon äntligen börjar ta/injicera insulin och kroppen får det de behöver, kan en person gå upp i vikt. Men med detta betyder inte att det är insulinet som orsakar viktökning på det sätt som människor tenderar att prata om det.

Ännu viktigare: ständiga ”varningar” om insulin som orsakar viktökning är problematisk som fan. Det fortsätter att stärka idén att större kroppar är fel, och vi bör göra allt för att hålla våra kroppar små. Vilket vidareutvecklar ostört beteende genom att göra oss ALLA kan uppleva känslan av osäkerhet på våra egna kroppar. Och vi undrar varför så många människor har ätstörningar.

Herregud. Nu måste vi prata mer om det här. Jag vill få ett stopp för alla oroliga själar som tror att det är insulinets ”fel” att vågen visar något kilo mer än önskat. Det är inte hälsosamt att varken tänka på vikten eller på om man ska ta sitt insulin eller inte. Bara för att tron om att det är hälsosamt att se ut på ett visst sätt är acceptabelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram