29 december 2020 |  Mat

Dopp i grytan, vinterpromenader, friterad kapris, mat i mängder och ja – jul

Nej men hur kan det gå så snabbt! Det är snart nytt år men innan vi betar klart detta år som varit allt annat än ”normalt” så gör vi en tillbaka titt på hur min jul såg ut!

Pappa, världens bästa, kom till stockholm för att hämta mig och min brorsa för att sedan köra tillbaka till Norrköping! Jag var så taggad och så redo för att ösa på med julmusik och bara få komma i stämning.

Väl hemma blev det kramar, glögg och en present! Jag har, eller mina föräldrar hade köpt en ny säng till ”mitt” rum (den jag har sovit i har varit en 90 säng och uråldrig… så det var dags). Först monterade vi den och jesuuu vad underbart!

Alltid dagen innan julafton brukar vi plocka fram godsakerna som vi är sugna på från julbordet. Det brukar oftast resultera i att vi dukar fram i princip hela julbordet haha! Det som är min favorit är doppet. Jag vet att det låter konstigt men jag kan inte vara utan det.

Ja, lite av varje som sagt haha!

Jag hade köpt Bingolotter som jag tänkte att vi skulle ha på i bakgrunden under kvällen. Till det en drink 🙂

Ja, och så lite choklad då mitt blodsocker vägrade att stiga. Julmaten är trots allt inte så kolhydratrik, i alla fall inte på vårat julbord men då passar det utmärkt med någon bit choklad och Rom!

JULAFTON! Herregud! Det liksom pirrade i magen när jag vaknade och det såg nästan ut som snö som låg på marken. Dock bara frost. Men ändå! Jag tog en tur vid hästarna och det var så idylliskt!

Väl hemma blev det dusch och ombyte för vår jullunch tillsammans. I år blev det jag, brorsan, mamma och pappa. Andra år brukar mina kusiner, min moster och deras barn vara med men tyvärr inte detta år. Synd men vi fick det himla mysigt trots allt!

Det blir inga bilder på julmaten då det är en jäkla ”grå” dassig mat egentligen men hur som helst. Jag hade skrivit sånghäften till alla eftersom snapsen är standard trots att det biter lite i kinderna haha

Som ni vet har även min pappa typ 1 diabetes och precis när jag skulle fota tog han sitt insulin. Där är både han och jag ”samma”. Väntar lite med att ta insulinet för att se vad man vill äta och hur mycket man tänkt äta. Eftersom julmaten innehåller oftast mer fett än kolhydrater behövs (varken för mig eller pappa) lika många enheter insulin jämfört med en middag ute på restaurang. Jag tog mitt insulin 3 timmar senare 🙂

När jullunchen var klar, sattes Kalles på TV som jag inte tror någon ser då alla går och lägger sig haha. Jag och brorsan tog en kvällspromenad för att få igång kroppen igen och vid 21-tiden dukades middagen upp. Fondue med oxfilé, broccoli, brysselkål och massa goda såser!

Morgonen efter en lika härlig tur ut på landet. Dock inte någon frost kvar men det är något charmigt med att se hur det ändras. Älskar verkligen naturen! När jag kom hem öppnade vi julklappar som vi inte hann med på själva julafton. Också standard hemma hos familjen Mobäck.

Vi tog en promenad vid Kålmården, vid Marmorbruket och jag fick med mig ett gäng stenar (marmor) med mig hem som jag ska försöka placera någonstans.

Det blev en lugn och skön dag. Rensade lite bland allt gammalt ”skräp” och hittade denna. Som jag gjorde i tidigt ålder. Jag blev nästan tårögd när det stod ”kokbok”. Det är precis det jag har i plan att skriva en under 2021. Fan så trevligt! Redan inspirerad som bäbis.

Vi bytte ut julmaten mot kräftor till kvällen. Haha! Man blir trött på all fet mat och då passade kräftor in otroligt bra.

I fredags åkte jag, pappa och Victor till ”Meat Market” för att handla mat till kvällens middag. Nämligen en av mina absoluta favoriträtter! Jag bytte även ugnsformar som jag fått i julklapp till en annan färg nu när jag ändå var inne i stan

För att sedan ta oss ut i skogen, igen! Jag och min fantastiska pappa <3

Älskar att Victor inte trodde han skulle vara med på bilden 😉

HUR TREVLIGT?!?!? Åååååå jag saknar verkligen detta i Stockholm. Lugnet.

Nu till kvällens middag. Mandolinad potatis som friterades, liksom kapris. Det roddades en hel del i köket och under tiden tog vi en Campari soda och oliver.

Resultatet. Råbiff. Alltså jag äter otroligt mycket vegetariskt och vegansk men det som gör att jag inte kan bli helt 100% är bland annat denna rätt. Den är så j*vla god och den här som pappa gjorde var helt magisk. Såsen, kaprisen som hade friterats, potatisen ja men hej då vad fint

Kvällen rundades av med spel. Jag är så usel på frågesport men det är alltid kul att få kvalitetstid med familjen. Jag gillar verkligen min familj, de är allt.

Då var julen slut och det blev söndag. Jag tog en långdusch innan pappa körde oss tillbaka mot huvudstaden igen!

Denna jul var speciell men på ett bra sätt. Jag står min familj väldigt nära och jag är så glad att vi kunde fira tillsammans på ett väldigt härligt och fint sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram