17 juli 2019 |  Mat

Dolmades

Mamma och pappa har så mycket vinrankor hemma som växer som ”ogräs”. Det är nästa helt galet hur mycket vindruvor som kommer! Bara titta!

Vi har försökt göra något med alla vindruvor andra gånger men inte nu. Jag var inne i buskagen för att ta ungefär 50 st vinblad till kvällens middag!

Tyvärr är det så att denna meze inte är så färgglad och gör sig så snygg på bild men trots det smakar det så otroligt gott. Exakt, utav alla vinblad gjorde vi vinbladsdolmar – Dolmades, som det så fint heter.

Bladen ska kokas, det ska stekas färs tillsammans med ris, mynta, fänkål, citronsaft, buljong, salt, peppar till en så otroligt god blandning. Färsblandningen ska sedan klickas ut på varje vinblad, rullas ihop till små paket och sedan in i ugnen i dryga timmen tillsammans med olja och tomatpure. Nej men alltså! Det är så gott och så trevligt att äta tillsammans. Vi åt några stycken som förrätt och jag hade nog kunnat äta hela formen!

Det är något speciellt med att man plockar ingredienser från sin egna trädgård, tillagar något tillsammans och sedan äter. Känslan är oslagbar.

Har ni också ingredienser i er trädgård?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram