29 augusti 2020 |  Diabetes

Diabetiker och att fasta

Idag hade jag tid. Tid för koloskopi. För en vecka sedan fick jag instruktioner om att inte äta fibrer, ingen sallad, ingen svamp, ingen frukt osv. Ni fattar. En kost som jag inte kände passade riktigt mig. Ett dygn innan, 24 timmar, själva besöket skulle jag vara fastande.

Att ha typ 1 diabetes och vara fastande gick överlag bra men jag hade en otroligt kämpig natt.

Efter att undersökningen var klar kände jag mig mer död än levande. Allt gick bra och det var en mer lindrig undersökning än vad jag hade föreställt mig! Med ett pressat blodsocker och noll sug efter dextrosol svängde jag in för en kaffe med mjölk.

Efter 24 timmar utan mat trodde jag att längtan efter mat skulle vara enorm. Jag trodde seriöst igår kväll att jag skulle skita i allt och äta. Jag var så hungrig. På ALLT. Men idag? Vad hände. Kaffe gick knappt ner och jag känner mig mer trött än hungrig. Magen är konstig…

Har gjort mig några rostmackor med FIBER och VALLMOFRÖN (som var absolut förbjudet under veckan)! Som jag längtat. Det jag kände att jag kunde få ner, just nu.

Jag ska ta det lugnt nu och förhoppningsvis bli till mig själv igen senare för ikväll har vi planerat en matfest. Dvs. jag har planerat in kvällen med all mat som har fibrer haha! Hoppas innerligt att jag får sugen tillbaka och att min mage/tarm återhämtar sig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram