23 september 2020 |  Diabetes

Diabetes och ätstörning

Igår vid 19.30 var jag inbjuden att vara gäst i en podd! HUR COOLT! Jag har gästat poddar förut men detta var första gången att vara med i en svensk podd. Det kanske om något är ännu sjukare.

Mina följare är till större av delen inte från Sverige och jag blir själv lite fundersam om jag ska ”prata” på engelska och nå större delen av skaran eller om jag ska satsa på svenska och mina svenska följare.. Vad tror ni?

Nog om det. Podden jag gästade var ”Anorlexia”. En podd som jag själv lyssnade på när jag precis hade blivit utskriven från SCÄ efter min ätstörning. En period jag tyckte var riktigt tuff men att ha två tjejer som varit i liknande sits prata om att det är sjukt att tro att livet handlar om att äta sallad och räkna och väga sin mat.

Nu har jag diabetes också vilket gör det ännu lite svårare. För vad innebär det att bli frisk från en ätstörning när jag är tvungen att veta innehållet i maten jag stoppar i mig? Eller går det att inte alltid veta som diabetiker?

Jag pratade såklart om svårigheterna som diabetiker att ta sig ur en ätstörning och ett ohälsosamt tänk kring mat trots att det är ett stort fokus i min vardag. Jag hoppas att det gick bra och att jag inte babblade runt allt (som jag ibland kan göra).

Podden kommer ut på TISDAG!!!! Jag är så nervös! Jag hoppas att ni är snälla mot mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

#Dexcom is looking extra trendy in this dress 💄 And extra fashionable bc I
know this tiny thing, continuous glucose monitor, will keep me not worrying about my diabetes 🖤

#ad #dexcomwarrior #dexcomg6 #t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #dexcomg6
...

Living with diabetes is not always easy. We need to put all the parts together - health, exercise, mental health. Because it`s not just the insulin that affects. Having that said, I`m glad that spring is on its way bc it makes my diabetes management so much easier ☀️🤍 ...

“Strike a pose” means “to stand or sit with your body in particular position” 🤌🏻 ...

I’m blue da ba dee 💙✌🏻 ...

Följ mig på Instagram