23 september 2020 |  Diabetes

Diabetes och ätstörning

Igår vid 19.30 var jag inbjuden att vara gäst i en podd! HUR COOLT! Jag har gästat poddar förut men detta var första gången att vara med i en svensk podd. Det kanske om något är ännu sjukare.

Mina följare är till större av delen inte från Sverige och jag blir själv lite fundersam om jag ska ”prata” på engelska och nå större delen av skaran eller om jag ska satsa på svenska och mina svenska följare.. Vad tror ni?

Nog om det. Podden jag gästade var ”Anorlexia”. En podd som jag själv lyssnade på när jag precis hade blivit utskriven från SCÄ efter min ätstörning. En period jag tyckte var riktigt tuff men att ha två tjejer som varit i liknande sits prata om att det är sjukt att tro att livet handlar om att äta sallad och räkna och väga sin mat.

Nu har jag diabetes också vilket gör det ännu lite svårare. För vad innebär det att bli frisk från en ätstörning när jag är tvungen att veta innehållet i maten jag stoppar i mig? Eller går det att inte alltid veta som diabetiker?

Jag pratade såklart om svårigheterna som diabetiker att ta sig ur en ätstörning och ett ohälsosamt tänk kring mat trots att det är ett stort fokus i min vardag. Jag hoppas att det gick bra och att jag inte babblade runt allt (som jag ibland kan göra).

Podden kommer ut på TISDAG!!!! Jag är så nervös! Jag hoppas att ni är snälla mot mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do you feel that you find joy in your everyday life? I get a lot of questions about how I can find joy and energy despite everything that happens. It has been tough at times and it will be so in life. Life goes up and down.During the year, I’ve thought a lot about what makes me get up again. The simple answer? There are no alternatives. I refuse to give up.You are here and now. Create a meaning based on where you are today. We know nothing about the future and the only thing we can do is create conditions for ourselves 💕
...

Think about how many times food has connected you to people you love. Think about those times when diabetes has connected you to new people around the world and to new experiences. To have a “perfect” life with diabetes doesn’t exist, just the same for those without diabetes. But with managing your diabetes in the best way you can, life with diabetes doesn’t mean that you can’t eat what you like!
 The important thing is not that you try to achieve a "perfect" healthy life, exercise the most or eat what everyone else does. The important thing is that you strive to find the balance that actually works in your everyday puzzle together with the right tools 💕 #t1dlookslikeme
...

This weekend was all about to relax and to just feel good! And it went really good! ✨I’ve talked to a few people that are new to my life (which I love!!) and we discussed how life with t1d can be so complexed. And I think we need to talk more about the importance to listen to ourselves. It’s important to learn what’s well-being means for you. Life sucks sometimes - it’s normal, and a lifestyle change needs to be based on consideration- not punishment 💕 and this is for me and for you who also have diabetes!
...

Följ mig på Instagram