23 september 2020 |  Diabetes

Diabetes och ätstörning

Igår vid 19.30 var jag inbjuden att vara gäst i en podd! HUR COOLT! Jag har gästat poddar förut men detta var första gången att vara med i en svensk podd. Det kanske om något är ännu sjukare.

Mina följare är till större av delen inte från Sverige och jag blir själv lite fundersam om jag ska ”prata” på engelska och nå större delen av skaran eller om jag ska satsa på svenska och mina svenska följare.. Vad tror ni?

Nog om det. Podden jag gästade var ”Anorlexia”. En podd som jag själv lyssnade på när jag precis hade blivit utskriven från SCÄ efter min ätstörning. En period jag tyckte var riktigt tuff men att ha två tjejer som varit i liknande sits prata om att det är sjukt att tro att livet handlar om att äta sallad och räkna och väga sin mat.

Nu har jag diabetes också vilket gör det ännu lite svårare. För vad innebär det att bli frisk från en ätstörning när jag är tvungen att veta innehållet i maten jag stoppar i mig? Eller går det att inte alltid veta som diabetiker?

Jag pratade såklart om svårigheterna som diabetiker att ta sig ur en ätstörning och ett ohälsosamt tänk kring mat trots att det är ett stort fokus i min vardag. Jag hoppas att det gick bra och att jag inte babblade runt allt (som jag ibland kan göra).

Podden kommer ut på TISDAG!!!! Jag är så nervös! Jag hoppas att ni är snälla mot mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

Följ mig på Instagram