19 mars 2019 |  Diabetes

Diabetes-fika

Jag har fått en ny förälskelse. Och det är Cappuccino. Jag vet inte vad som hänt men jag har börjat förälska mig i alla olika typer av kaffevarianter. På morgonen är det fortfarande standard, svart kaffe, men sen börjar det. Jag liksom ser fram emot nästa gång jag får njuta av en god kopp kaffe med mjölk. 

Igår hade jag inbokat en fikadejt med en ny vän. Jag visste att hon precis flyttat till Stockholm och vi skulle ses på en fika då hennes mamma tog kontakt med mig för några veckor sen med en oro inombords för hur dotter sköter sin diabetes. Vi sågs på Haymarket (älskar det stället) och vi klickade så himla bra att tiden flög iväg. Jag ville inte få samtalet att bli något hemskt utan mer som en ”vanlig” fika med en polare. Vi pratade om studier, matproblematik, föäldrar, läkare och såklart diabetes. 

Det är svårt att ge tips och råd till en diabetiker då vi alla har olika typer av behov i vardagen. Kroppen svarar inte på samma sätt trots samma diagnos. Jag utgick från mig själv och hur jag har gjort för att hitta knep för att få ett stabilt blodsocker genom åren trots att jag inte har ätit regelbundet, inte har ätit ”hälsosamt”, har festat, osv. Det finns delar av mitt liv som jag absolut inte har levt som ”man ska” enligt teorin. Men det har gått bra ändå.

Efter två timmar kramades vi om och sa att vi skulle ses igen. Jag blev så himla glad över vår träff och trot att det är viktigt att träffa andra diabetiker utan att behöva prata om just diabetes. 

Jag har fullt med jobb och bloggen är inte prio 1 just nu vilket märks. Jag håller även på att uppdatera mina sidor som jag hoppas kommer bli klart inom kort men mina IT kunskaper är inte de vassaste. 

Om en vecka sitter jag på ett plan till New York. Känns overkligt!

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Don’t mind the plant behind me that’s about to die - cause it’s pizza time 🫶🏻 my tip is to take half dose before - and the rest a few hours later 💕 ...

I have some things I will never stop doing ✨ keep talking to myself out loud - it clears most things up and helps feelings become clear.
Take breaks. oh my god yes. A few minutes of anything else can make most things come off. And of course, I will continue to challenge myself. Could it be that the next race is already booked? omg, yes who knows 😉 Are you with me? 💕
...

Följ mig på Instagram