15 november 2021 |  Helg

Diabetes, ett ämne som berör

Det är måndag och jag blickar tillbaka på helgen som passerade som riktigt lyckad. Dock har jag haft stunder när jag känt mig ensam vilket jag försöker jobba på (hos mig själv) då jag vet om att jag inte är ensam.

Låt oss titta!

I fredags efter jobbet kom jag hem till ett så fint bud. Nick’s hade skapat en härlig goodiebag med massa choklad och några av deras bars. Så gott och inspirationen till julbak har nog fötts. Vad tror ni om det? Massa härliga julgott :)?

Vaknade upp i lördags med nyhetsmorgon vilket alltid är såååå trevligt, haha! Där var det Carola som intog scenen och framförde någon ny jullåt och då kände jag att ”nu inleder jag med julens härligheter”. Pepparkakor med mjukost. Precis som det ska.

Från 11-17 var Barndiabetesfonden på plats hos Ica Maxi Lindhagen för att just stå och dels visa upp oss och dels för att svara på frågor och prata med de som gick förbi.

Innan jag gick dit slank det ner en korv. Med senap (otroligt viktigt). Jag verkligen älskar korv!

Precis anlänt till gänget som stod första halvlek och vi tog en bild! SÅ HÄRLIGT!

Vi delade ut flyers, bjöd på godis och frukt samt hade en hel del diskussioner med handlingssugna människor. Något som jag lärt mig efter alla år av mingel, att prata diabetes med personer som inte vet vad diabetes är har jag lärt mig mycket. Många har fördomar och det skär i mig att det fortfarande finns fördomar så som att en typ 1 diabetiker inte kan eller ska äta godis. Men det är trots ”konstiga” och kanske en del elaka kommentarer viktigt att möta dessa personer.

Vissa personer kan man inte ändra på, men det är viktigt anser jag att som ideell organisation se hur vi kan jobba bättre och se till att korrekt information kommer ut, så att vi minskar dessa fördomar.

Innan jag gick hem drog vi förbi en pizzeria för ett glas. Då jag tyckte att vinet smakade väldigt bra bad jag om att få ta foto på vinflaskan (för att kunna kanske lägga en beställning själv på vinet).

Det tog tid och jag började undra om jag sagt något märkligt tills två av personalen kom fram till mig och bad om att få se ID kort. De hade diskuterat min ålder och trodde jag var 23-24 år! Haha, jag blev superglad och sa att jag är 30+ men tackar för komplimangen 😉 Kanske ändå att min nya hudvårsrutin hjälper

Efter en hel del jobb sent på kvällen la jag mig i soffan och somnade tillsammans med min älskade Balthazar. Fyfan vad mysigt.

Söndagen knackade på dörren fortare än jag trodde och började med en morgonpromenad. Vädret var, det var stilla. Vackert och jag stannade till och bara andades in, funderade på livet och njöt.

Gjorde mig redo för att fira Världsdiabetesdagen tillsammans Stockholms diabetesförening! Vi hade fått ett bord att ställa ut och jag och Johanna ville såklart vara med! Det var så himla roligt och det var kul att träffa alla företag igen. Som ni vet har jag jobbat med de flesta, träffat de både i Sverige men mestadels utomlands på kongresser osv.

Det var flest typ 2 diabetiker som kom till eventet men några som kom fram och ville prata! Några typ 1:or som ville veta mer, skänkte pengar och några följare till mig som ville säga hej.

Timmarna där gick så fort!

Dagen innehöll även en föreläsning av Henrik Widegren som gjorde en svinbra timma på scen! Han bjöd på medicinens sjuka historia och även lite sjöngsång! Grymt bra och vettigt att höra.

Sista timman var det Swedish MedTech som pratade om hjälpmedel som finns idag för oss diabetiker att tillhandahålla, och även fick vi lyssna på forskning som pågår idag om både typ 1 och typ 2 diabetes.

Dock anser jag att det behövs fler ”bevis” och längre perioder för att det ska vara något som går att applicera eller fundera över så kommer inte nämna så mycket mer än så just nu.

Men! Det är alltid kul och intressant att höra om att det idag, just nu, pågår studier och olika typer av forskning kring diabetes!

Sjukt bra helg! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram