9 maj 2022 |  Mat

Delar från helgen

Det har varit en helg som varit ganska så usel faktiskt. Jag har känt mig så otroligt ensam och alla mina vänner har varit bortresta eller upptagna med annat. Ofrivillig ensamhet tycker jag är otroligt tufft och jobbigt så fokuserade verkligen på saker som jag vill!

I fredags var jag dock inte ensam. Vi körde premiär aw på Reimers! Hur trevligt!!!

Mötte upp dessa tre fantastiska vänner!

Vi slog oss ner på en filt vid vattnet och med solen i ansiktet! Äntligen börjar det kännas som vår. Som jag längtat

Vi skrattade och pratade i några timmar, och spelade ett spel där man ska gissa vilket land som syns på bilden, tills jag blev otroligt akut kissnödig och en aning frusen. Var hemma runt 21 och insåg jag hade glömt bort både middag och att jag hade en tvätt hängandes hemma.

Då det regnade i lördags började jag dagen med något värmande. Havregrynsgröt med färska bär (så otroligt gott!), granola och två stora koppar kaffe

Så gott. Är som ni vet inte grötperson men ibland så kommer suget. Då gäller det att lyssna på kroppen och göra som den säger 🙂

När regnet slutade, tog jag en promenad till denna magiska butik. Ligger på Wollmar Yxkullsgatan och har allt som är gott.

Dessa tomater. Jag vill bada i tomater typ.

Jag blev några hundralappar fattigare men så mycket rikare på både nötter och ostar!

För! Det dukades upp med plock när kvällen kom. Lagom till det, fick jag även hem två flaskor av detta vin. Perfekt och ett väldigt trevligt vin som passar utmärkt till lite plock och charkisar!

Valenciamandlar, gröna oliver, Gryere ost, chips och vin. I solen på balkongen. Herregud så trevligt!

Bakade bröd lagom till att få en helt gudomlig frukost på söndagen. Fick ett bud från Lindroos och i paketet låg bland annat SoftBake. Brödet? Blev så sjukt GOTT och saftigt! Tips tips tips!

Mötte upp Nina som är ordförande för Barndiabetesfonden för att skriva på lite papper och planera lite kort inför kommande helg och event.

Satte mig sen i solen vid Björns trädgård.

Åt världens godaste omelett och doserade enbart till det lite höga blodsockret jag hade. För ingen insulin behöver jag egentligen till omelett men, ja det är ju individuellt som sagt =)

Det blev kväll och jag fick ett otroligt jobbigt meddelande. Satte mig vid vattnet där jag bor för att bara ”zooma” ut. Ibland blir jag orolig för mina nära. Jag vill inte att någon ska må dåligt eller försvinna. Fan. Livet är så skört. Och jag tycker verkligen ni ska påminna Era nära och kära om hur mycket de faktiskt betyder för er. Man kan aldrig säga det för många gånger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

@saramoback

It scared me when I read this report about how much information the Swedish people know about type 1 diabetes. The report was showing that most people know very little or nothing about the disease, despite the fact that type 1 diabetes is the most common, life-threatening and serious disease.

I know that sometimes I want to beautify the disease because it makes me feel better living with it, but that doesn’t mean that I do’nt want a life without this disease. Diabetes for me sometimes causes problems that I would have liked to have done without. A life without diabetes would have been optimal, but I first believe that a more understanding would make it much easier. And now I mean understanding from everyone, even from the HCP.

The risk of developing mental illness is three times greater in young people with type 1 diabetes than in healthy young people. The risk of developing an eating disorders is twice as high in women with type 1 diabetes compared to women without diabetes. This is just a small part of the big picture
...

how to get up a low blood sugar? you sit down in the sun, and order caponata with french fries 🥂 problem solved 🤌🏻 ...

I couldn’t be more happy it is Friday! It’s been a tough week mentally to just make everyday life “stick” together (if you know what I mean).
I look forward to a weekend with, among other things, raise awareness about type 1 diabetes 💙 but tonight, I will absolutely it will be one, maybe two glasses of wine 🥰🙏
...

Följ mig på Instagram