2 januari 2020 |  Diabetes

Där innanför skalet finns du

Jag vet inte hur många gånger som jag tänk i och med ett nytt år att följa något matschema, kostregler ska införas och jag ska vara redo för beach 20xx. Herregud. Men nu, nu ska vi styra upp det här åbäket till kropp så vassen är långt bort i horisonten i sommar. I ärlighetens namn så var det inte bara vid nyår dessa tankar dök upp, utan egentligen varje söndag. Inga mackor, inget smör, ingen potatis. Eller, okej inga kolhydrater alls, kanske hoppa över lunchen och så byta ut ett mål mot en proteinbar. Jag har varit så elak mot min kropp. Jag vet att jag inte är ensam om det.

Våra kroppar ska bära oss genom revolutionen, när patriarkatet faller och när vi står enade tillsammans som systrar. Vi måste vara starka, mätta och skarpa då. Jag önskar att ni kunde se det så, och inte se det som ni vill ändra/förändra. Det är inte ert fel att ni ser på er själva så, det är strukturer och ett mångårigt patriarkalt välde som bedömt oss, endast sett oss som kroppar och inte individer. Och även, för att inte glömma bort, kanske ett blodsocker som ibland får det att ställa till med ett krig i hjärnan.

Jag är klar med detta. Jag vet till 100% att det inte ger något positivt till min vardag genom att gå runt hungrig, frusen, trött och arg. Bara för att jag trodde att en smal kropp skulle vara lösningen. Nu är det 2020 och jag har hört oroväckande många tjejer som har sagt att deras nyårslöfte är att gå ner x kilo, börja träna inför sommaren och komma i sina ”snygg-jeans” som ligger sparade någonstans på vinden. Som troligtvis passade för 20 år sedan. Ja, ni hör. Varför inte satsa på något som ger värde? Mer tid med familj, fler spontanmiddagar med vänner, starta ett projekt med jobbet, gå på bio mer, ta en promenad med en kärlek eller bara ligga i soffan och njuta.

Ni är inte era kroppar, det är bara skalet och där inne finns du

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Step 1 - take a deep breathe
Step 2 - rip off the old one
Step 3 - apply the new one
Step 4 - on with the transmitter
Step 5 - activate in the app

Don’t forget to smile and enjoy your week 💙

#Dexcom #Dexcomg6 #ad #DexcomWarrior #t1dlookslikeme #t1d #diabetes #diabetic #sponsor
...

Wait?! What!!!

Yes - Fried Mac n Cheese!

If I were to open a restaurant in the future, fried food would definitely be part of the menu 😉

Think, how much more fun and delicious life becomes when there are no restrictions around food 💙

You need:
200 g grated cheese
100 g cream cheese
1 jalapeno
2 dl cooked macaroni
black pepper and paprika powder

breading
flour
egg
panko

How:
Mix grated cheese with creme cheese and let melt in a pan. Add jalapeno, spices and macaroni.

Roll into small balls, bread and fry! Enjoy ❤️
...

Följ mig på Instagram