9 december 2020 |  Snacks

Chokladtryfflar

Vart tar tiden vägen? Eller hur kan det gå så fort fast det känns som veckan redan borde varit slutför länge sen?!

Igår trodde jag stenhårt på att det var torsdag och idag vet i tusan hur det känns. Märkligt.

Idag hade jag ett digitalt möte med en dietist angående min celiaki. Det är något jag äter som jag inte ska och vi försökte luska ut vad det kan vara. Mer klok än så blev varken hon eller jag. När vi sedan skulle säga tack och hej då, rundar hon av med ”God Jul”. Blev helt ställd. Är det för att man inte träffar någon längre? jag menar, tidigare år önskade man varandra god jul rean i november. Men nu när det sociala verkligen är på avstånd har det liksom inte blivit så mycket trevliga fraser om ni förstår mig.

Kom även på att jag missat att visat er mina tryfflar! Hujedamej vad enkelt och smidigt det var, OCH GOTT!

Misslyckades 100% med att få de runda men jag tänker att de ska ju ändå ätas upp och det är ju inte formen som gör de goda 😉

Du behöver 300 gram choklad (jag använde mig av Nicks), 2 dl vispgrädde, 20 g smör och sen kakao till avslutningen

Börja med att koka upp grädde i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och lägg den i en skål. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädde till en jämn smet.

När chokladsmeten är helt blank rör i smöret. Åh, nu ser det redan helt jäkla gött ut! Lova att inte ta en sked och ät upp hela smeten! Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.

Häll ut smeten på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar.

Forma sedan små chokladtryfflar av smeten med hjälp av en sked. Lättare sagt än gjort men jag gjorde ett tappert försök i alla fall!

Rulla varje chokladtryffel i kakao. Ät och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram