5 oktober 2020 |  Mat

Choklad, Pas D’art och bullar

Helgen gick fort i vanlig ordning men det har känts så skönt att ha tagit dessa ”svåra” och ganska tuffa beslut. Det har varit en så skön känsla och jag har sovit så himla bra! Eller bättre i alla fall 😉

Efter min stressiga fredag somnade jag nästan olagligt tidigt i soffan men vaknade upp som en helt ny människa lördags. Strosade runt och hittade kanske den bästa butiken någonsin. En butik som har bland det godaste jag vet. CHOKLAD!

Jag gick runt där, pratade med ägaren och fick höra massa härliga historier och de har drivit detta företag i så många år och alla jobbar kvar! Snacka om bra arbetsförhållande! Så nära att köpa massa praliner av vit choklad och denna med instrument, men som en velande person jag är tänker jag att jag ska veta tills de får in lite mer ”jul” choklad (herregud, att jag ens skriver jul nu…)

Efter några timmar på stan åkte jag hem duschade och gjorde mig redo för kvällens dejt (?)

Då i princip hela Stockholm var fullbokat på bord gjorde vi trots det ett försök att få plats någonstans. Vi började med ett glas på Pas D’art på Biblioteksgatan. Inga bord tyvärr men i värsta fall tänkte jag att dunken ligger nära om det skulle bli kris 😉

Hör och häpna! Vid 20-tiden fanns det bord och jag jublade inombords! Fasiken så trevligt!

Jag beställde in en av mina favoriträtter. Moule frites! Alltså, det var gudomligt! Boka bord där, ni blir inte besvikna!

Kvällen slutade ganska sent med många goda viner, kaffe och ingefärsshot (?). Att dejta kan vara klurigt som diabetiker och jag hade en diskussion i fredags när eller hur man säger att man har en kronisk sjukdom. För min del har jag inga problem att prata om det då det är en del av mitt jobb. Är det så, vilket har hänt, att jag blivit ”nekad” för att jag har diabetes är det bara bra att veta så tidigt som möjligt för då är inte den personen någon som jag vill vara tillsammans med.

Jag har många gånger upplevt att när jag sagt att jag har typ 1 diabetes, fått positiv reaktioner tillbaka och att min dejt i dessa fall har berättat om sina ”problem” /sjukdomar osv.

I söndags var det verkligen grått ute. Det blev en lugn och stillsam lördag. Trots regn och blåst tyckte jag ändå att livet kändes väldigt bra. Jag har en vecka som väntar med att avsluta mitt jobb samt börja på ett annat. Förstå att jag efter 8 månader av hemma jobb, äntligen ska få åka in till ett kontor på torsdag?! Förstår det knappt själv. Bara att få träffa nya kollegor!

Under tiden jag strosade omkring gick jag förbi Cajsa Warg, och nej, det var ingen slump 😉 Köpte en glutenfri kanelbulle som smakade helt gudomligt!

Det var ju ändå kanelbullensdag 😉

Nu är det ny vecka och jag känner mig redo att ta mig an nya utmaningar!

2 kommentarer till “Choklad, Pas D’art och bullar”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  @saramoback

  A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

  Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

  What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
  ...

  Följ mig på Instagram